Sport

2011.08.11. 08:36

Válogatott játékosok és új edző a Tolna-Mözs FSE-nél

Három válogatott játékossal erősítette meg keretét a nyáron a Tolna-Mözsi FSE NB I-es női futsalcsapata, amely új edzővel készül a 2011/2012-es bajnokságra.

TEOL/Máté Dóra

Megunták az elmúlt évek sikertelenségét a Tolna-Mözsi FSE vezetői. Kétségkívül nem ment jól mostanság a tolnai lányoknak, akik az előző idényben csupán a nyolcadik helyet szerezték meg az első osztályban. A vezetők nem is tétlenkedtek, alaposan megerősítették a csapatot – három válogatott játékos csatlakozott a TMFSE-hez. Az Univerzum gárdájából tért vissza nevelőegyesületéhez Ganczer Hajnalka. Vele együtt érkezett és Szekér Anita, a válogatott hátvédje, valamint a Vestától sikerült elcsábítani Vincze Anikót, a nemzeti csapat elsőszámú kapusát, aki szintén kék-sárga színekben lép pályára a 2011/2012-es szezonban. Velük együtt immáron hét válogatott játékos erősíti a tolnai keretet.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Folk Zsuzsanna (11-es nadrágban) és Simon Bogi jókedvűen végezte az edzéseket (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

„Abszolút pozitív érzésekkel érkeztem Tolnára – mondja a válogatott hátvéd, Szekér Anita. – Ugyan lett volna lehetőségem másik csapathoz igazolni, de a bajnokság során ellenfélként is tapasztalhattam, hogy itt menynyire szeretik a futsalt az emberek. Mind ellenfélként, mind válogatott játékosként örömmel jöttem Tolnára, és pont ez az a változás az, amire most szükségem volt. A beilleszkedés könnyen ment, hiszen többekkel már a nemzeti csapatból régóta ismerjük egymást” – összegezte a döntését Szekér.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szekér Anita (Fotó: G.K.)
[/caption]

Ezeket az átigazolásról szóló híreket olvasva, az ember elgondolkodik, hogy az a Tolna-Mözs, mely eddig arról volt híres, hogy saját nevelésű játékosokból építkezik, most vajon miért törte meg ezt a hagyományt.
„Az előző idény egyik nagy tanulsága volt számunkra, hogy felismertük, nincs még elegendő NB I-es szintű utánpótlás játékosunk, ezért máshonnan kell erősítenünk” – adta meg a választ Simon Ferenc a klub elnöke.

Az igazolt játékosok mellett, új edző is érkezett a csapathoz Laki Zoltán személyében. Így minden adott egy kiváló szezonhoz, amelyben a dobogón kívül más célkitűzés nem elfogadható.
„Több jelöltünk is volt az edzői  posztra – folytatta Simon Ferenc. – Laki Zoltán mellett szólt, hogy jól ismeri egyesületünket, illetve láttuk benne az erőt és a motivációt ahhoz, hogy sikeresen végzi majd a rábízott munkát. Tanultunk az elmúlt szezonbeli hibáinkból, jelenleg egy mentálisan sokkal erősebb csapat van kialakulóban. Az egyesület életében ez az eddigi legerősebb keret, így mindenképpen az érmes helyek egyike a cél” – nyilatkozta Simon Ferenc.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Laki Zoltán (Fotó: G.K.)
[/caption]

A gárda augusztus 1-jén kezdte meg háromhetes felkészülését, mely során a 14 fős NB I-es keret 12 főre fog szűkülni, így az első csapatban valóban csak a legjobbak, a legtöbb munkát vállalók kaphatnak majd helyet. A tavalyi nyárhoz hasonlóan, idén is Balatonbogláron tartja edzőtáborát Laki Zoltán együttese, ahol napi két edzést dirigál majd a szakvezető. A fő cél, hogy olyan állóképességet szerezzenek a lányok, amit később már csak szinten kell tartani. Persze emellett a taktikai edzések is nagy hangsúlyt kapnak majd. A bajnokság várhatóan szeptember végén rajtol, tíz csapat részvételével, de addig is heti öt edzésnap és persze a nyári szezon elmaradhatatlan kupája, a Thelena felkészülési torna vár majd a lányokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!