Sport

2011.08.02. 12:25

Völgyi Péter foghíjas keretnek vezényel edzéseket

Csütörtökön kezdi a felkészülést a 2011/2012-es bajnoki idényre az Atomerőmű SE férficsapata. Új az edző, és új a keret – kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle.

TEOL/Rónai Gábor

Nem kápráztatta el a drukkereket az előző szezonban az Atomerőmű SE. A négyszeres bajnok- és négyszeres Magyar Kupa-győztes két negyedik helyezéssel fejezte be az idényt – egyik sorozatban sem sikerült felkapaszkodni a dobogóra.

A gyengélkedés nem is maradt következmények nélkül, a klubvezetés megvált Horváth Imre edzőtől, és szinte az egész csapatot kicserélte. A kispadra a Zalaegerszeget a 2009/2010-es pontvadászatban bajnoki- és kupaaranyhoz segítő Völgyi Péter ült le – tőle várja a szakvezetés, hogy új impulzusokat, új lendületet ad a piros-kék alakulatnak, no és visszavezeti a paksi klubot a siker útjára.

Arra az útra, amelyet bejárva a XXI. század legeredményesebb magyar kosárcsapata lett a piros-kékekből. A zalai sikerkovács csütörtök este fél hatkor vezényli le az első edzést új csapatának – igaz, ez a „csapat” még igencsak foghíjas lesz.

A két légiós, Lorenzo Williams és Donald Wilson csak augusztus közepén érkezik, Vojvoda Dávid és Tóth Ádám a magyar válogatottal Finnország és Portugália ellen játszik Európa-bajnoki pótselejtezőt. Ha sikerrel jár a válogatott, akkor Vojvoda és Tóth utazik az augusztus 29-én rajtoló litvániai Eb-re, ha nem, akkor csatlakozik a kerethez. Legjorábban azonban így is csak augusztus utolsó napjaiban számolhat velük a tréner.

Hiányozni fog az első gyakorlásról (és még jó néhányról) Kovács Ákos és Morgen Ferdinánd is, a két fiatal az egyetemi válogatottal készül a kínai universiadéra, amely augusztus közepéig jelent számukra „más” elfoglaltságot. Völgyinek így hat játékosa marad: Kámán Tamás és Körtélyesi Gergely, no meg négy fiatal veszi kézbe a labdát csütörtök este.


Ami a tavalyi keretet illeti, a paksiak egyetlen légióst sem marasztaltak, még az előző szezonban kiválóan teljesítő Brooks Salest sem, aki ugyanúgy távozott, mint a Ian Johnson, vagy Jibril Hodges. Jan Pavlík, Farkas Attila, Horti Bálint, Tóth Péter és Faragó Péter is másik csapatnál folytatja, a paksi ikon, Mészáros Zalán pedig „szögre akasztotta” a kosárlabdát.

Az előző évi keretből Kovács Ákos, Morgen Ferdinánd, Körtélyesi Gergely és Vojvoda Dávid maradt hírmondónak, hozzájuk csatlakozott Tóth Ádám, Kámán Tamás – mindketten a Zalaegerszegtől. No meg a két fentebb már említett légiós, akik a változatosság kedvéért szintén megfordultak a Zetében a közelmúltban. Nem lehet tehát azt mondani, hogy Völgyi Péternek ismeretlen játékosokból kell majd csapatot formálnia. 

Tornákkal hangolnak a rajtra

A paksiak három felkészülési tornán szerepelnek a felkészülési időszakban. Elsőként Lévára utaznak (szeptember 9-11.). A szlovákiai megméretésen a cseh Prostejov, a német Frankfurt és a házigazda vár az atomosokra. Szeptember 14. és 16. között Szombathelyen, a II. Horváth Zoltán-emléktornán lesz jelenésük a Völgyi-fiúknak. A csapat korábbi játékosa emlékére kiírt viadalon a cseh Pardubice, a Falco KC és a Pécsi VSK vár ellenfélként a Paksra. Az október 8-i bajnoki rajtra a szeptember 22. és 25. között sorra kerülő zalaegerszegi Göcsej Kupán tart „főpróbát” az együttes, itt a ZTE, a Körmend, a Falco KC, a PVSK, valamint a Güssing (osztrák), a Komarno (szlovák) és a Marosvásárhely (román) legjobbjai lépnek parkettre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!