Sport

2012.06.22. 13:40

Böde edzett a Fradinál, majd három évre aláírt

Pénteken már részt vett a Ferencváros NB I-es futballcsapatának edzésén Böde Dániel. Aztán három évre aláírt a zöld-fehérekhez.

Rónai Gábor

Felpörögtek az események a Ferencvárosnál. Az előző bajnokságban pocsék teljesítmény nyújtó, csupán a 11. helyen záró együttes öltözőjében a várakozásoknak megfelelően már az idény befejeztével végigsöpört a „forgószél”. Szinte a teljes csapatot elküldték, többek között Balog Zoltánt, Lisztes Krisztiánt, Rósa Dénest, Maróti Bélát, Oláh Lórántot, Juniort, Kulcsár Dávidot is menesztették – az előző idényben egyikük sem tudott olyan teljesítményt nyújtani, amivel meg tudta volna győzni a vezetést arról, hogy helye van a jövő FTC-jében.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Orosz Pál és Böde Dániel (Forrás: ulloi129.wordpress.com)
[/caption]

Nemcsak távozók, új fiúk is vannak már szép számmal az Üllői úton. A Kecskeméttől Vladan Csukics és Aleksandar Alempijevic, a Pápától Gyömbér Gábor, a Vidi II-től az NB II-es gólkirály Máté János, Szegedről Orosz Márk érkezett, bennünket Tolna megyeieket azonban leginkább Böde Dániel sorsa foglalkoztat. A Siófokon szerzett szlalomozós gólja miatt „Madocsai Messi”-nek elkeresztelt középpályás ügye hosszú ideie húzódott, de ennek most vége.

Böde pénteken délelőtt már edzett is Détári Lajos csapatával, a tréninget követően pedig aláírta szerződését, amely a következő három idényre a fővárosi zöld-fehérekhez köti. Böde tíz évet töltött el Pakson, az NB I-ben 144 mérkőzésen 36 gólt lőtt – az előző két szezonban 23 alkalommal talált a kapuba.

A Nemzeti Sport internetes oldalának írása alapján – „Böde Dániel már az első Üllői úti gyakorlásán olyan labdákat adott, amelyeknek szemük volt, s úgy mozgatta az egymás közti játékban a többieket, mintha évek óta együtt játszanának” – nem jelenthet gondot a beilleszkedés a középpályásnak.

Böde Dániel távozása érzékeny veszteség az MVM Paks számára, de a vezetés igyekszik úgy erősíteni, hogy pótolni tudják a sokoldalú futballistát. Eddig már két játékos érkezett az atomvárosba. A 29 éves Simon Attila támadó, tavasszal a Siófok színeiben 13 meccsen 7 gólt lőtt. A 28 éves Zsók József védő, Kaposváron az előző évadban 25 meccset játszott.

Az öltözői pletykák szerint Paksra tart a Videotontól a középpályás, Szakály Dénes (24 éves) és a Vasastól a védő Kovács Gábor (24 éves), de velük kapcsolatosan hivatalos információk egyelőre nincsenek. A legutóbbi szezonban hatodik helyen záró paksiak hétfőn kezdték el a felkészülést, Simon és Zsók már Kis Károly „keze alatt” dolgozik.

A végére egy hír, amit még nem közöltünk: a Pécsi MFC-vel is tárgyaló, lejárt szerződésű Gévay Zsolt aláírt az NB II-es Gyirmóthoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!