Sport

2012.06.22. 13:42

Dunaszentgyörgyön biztos, Kisdorogon valószínű a megye egy

A Dunaszentgyörgy SE esetében százszázalékos bizonyossággal kijelenthető, hogy ősztől a megyei I. osztályban játszik majd az együttes.

R. G.

Németh Ferenc, a klub elnöke lapunk érdeklődésére megerősítette, hogy vállalják a megy egyes szereplést. „Feltettük a kérdést a játékosoknak, hogy mit szeretnének, és egybehangzó igen volt a válasz arra, hogy lépjünk feljebb egy osztállyal” – mondta az elöljáró. A szentgyörgyiek nem mindennapi körülmények közepette végeztek az élen a megyei II. osztályú bajnokság Keleti csoportjában.

Az utolsó forduló 93. percéig úgy tűnt, hogy a Madocsa lesz a befutó, ám a faddi Nagy Zsolt a 93. percben kiegyenlített (3–3), így a tengelici sikerüket (3–0) és a biztos ezüstérmüket ünneplő szentgyörgyiek ölébe pottyant a bajnoki aranyérem.

„Az utánpótláscsapatokat házon belül próbáljuk meg összehozni, a felnőttel kapcsolatosan pedig annyi információval tudok szolgálni, hogy a keret együtt marad, két-három, erősítést jelentő játékost szeretnénk igazolni” – fűzte hozzá Németh Ferenc, aki hozzátette, a megyei élvonalban is Domsa Ferenc lesz a csapat edzője.

Ide kattintva találja a Dunaszentgyörgy bajnokcsapatának letölthető fotóját!

Nem kellett ennyit izgulnia bajnoki címe megvédése miatt a Kisrogognak, amely már négy körrel a bajnokság befejezése előtt bajnoknak mondhatta magát.

Dorogon inkább amiatt „idegeskedhettek”, hogy össze tudják-e hozni az induláshoz szükséges serdülőcsapatot. „Ezzel már nincs probléma, megállapodtunk a Bonyhád VLC-vel, akiktől annyi játékost tudunk átigazolni, amennyivel már ki tudjuk állítani az U16-os gárdát” – mondta Miszler Tibor, a klub elnöke.

„Az egyetlen probléma, hogy ennek a csapatnak a költségvetését még elő kell teremtenünk. Van ígéretünk egy támogatótól, de biztosat csak jövő héten mondhatok. Ha biztosítva lesznek az anyagiak, akkor végérvényesen kimondhatjuk: irány a megye egy!”

A kisdorogiaknál nem kell nagy játékosmozgásra számítani, sőt semmilyen mozgás nem várható, a gárda a tavalyi keretével vág neki a megyei élvonal küzdelmeinek.

„Nem akarunk igazolni, ezek a srácok harcolták ki a feljutást, most megkapják a lehetőséget, hogy magasabb osztályban is bizonyíthassanak” – zárta Miszler Tibor. Ahogy Dunaszentgyörgyön, úgy Kisdorogon sem lesz változás az edző személyét illetően: továbbra is Bőhm János tölti be a szakmai igazgató posztot.

Ide kattintva találja a Kisdorog bajnokcsapatának letölthető fotóját!

A megyei bajnokságokra július 6-ig lehet beadni a nevezéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!