Sport

2012.06.21. 13:39

„Kirabolták” a Bajai NKK-t

Egy teljes külső sort igazolt a szomszédvár csapatától a szekszárdi együttes, amelynél már csak a center poszt okoz fejtörést a vezetőknek.

TEOL/Balázs László

Az előző idényben éppen az Atomerőmű-KSC mögött nyolcadik helyen végző Bajai NKK külső sorával vág neki a szeptember végén kezdődő új bajnoki évadnak az NB I-es szekszárdi kosárcsapat. A szerb Maja Scsekics, Szepsi Gina és Theodoreán Alexandra is a tolnai megyeszékhely együttesében folytatja.

Utóbbi kosárlabdázóval mindenben megegyeztek a vezetők és a menedzserek – a 2-3-as poszton bevethető játékosnak a szerződést szegő bajai egyesülettel kell megállapodnia érvényes szerződése felbontásával kapcsolatos technikai részletekről – árulta el lapunknak Herr Péter, az atomosok ügyvezetője.

Maja Scsekics személyében az évek óta neuralgikus posztnak számító irányító pozícióra találtak megnyugtató megoldást a kék-fehérek. A karmesternek az alapszakaszban 16,1 pont, 4,5 lepattanó és 2,6 gólpassz volt az átlaga, amivel a női élvonal pontátlag kategóriájának 3. legjobbja volt. A 169 centis játékmester a rájátszásban még ezt is felülmúlta, meccsenként átlagolt 22 pontjánál nem volt jobb az NB I-ben. (A 7. helyért rendezett helyosztó első meccsén 31/12-vel zárt a KSC ellen.) A nyári szabadságát töltő kosaras június végén, július elején jön Szekszárdra, hogy szignózza kész kontraktusát.

A harmadik igazolás a Demeter Anita-Baksa Bettina duó helyére érkező Szepsi Gina, akivel csakúgy, mint a másik két játékossal egyéves szerződést köt a klub. Baksa a felsőfokú tanulmányai miatt költözött vissza Ceglédre, a napi két edzés nem fért bele az időbeosztásába. 
További hír a KSC-nél, hogy a magasbedobó, Fejes Rékával is megegyeztek. Opciós záradékként szerepel a szerződésében, hogy kedvező külföldi ajánlat esetén elengedi őt az atomos társulat.

Zele Dorina térdét megműtötték, ő előre láthatólag csak októberben, novemberben lesz hadra fogható állapotban. A center kérdés továbbra is függőben van. Milica Cvetanoviccsal júliusban ülnek tárgyalóasztalhoz. B-tervként egy fiatal bosnyák és egy szerb kosaras van a radaron.

Négy fiatal is a felnőttekkel kezdi a munkát augusztusban: a junior, illetve a kadett csapatból Studer Zsuzsa, Schönhardt Lilla, Rick Mónika és Simon Anikó csatlakozik Magyar Gergely keretéhez. A fiatal szakvezető Farkas Sándor kapitánnyal és az U20-as válogatottal az augusztus 16. és 26. között Debrecenben lebonyolítandó Európa-bajnokságon szerepel majd, így a nyári felkészülés első időszakát „kölcsön” erőnléti szakemberrel csinálja végig a KSC. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!