Sport

2012.06.04. 10:11

Százéves a sportegyesület

Egésznapos programmal ünnepelték meg a Bátaszéki Sport Egyesület (BSE) megalakulásának 100. évfordulóját szombaton a városban. Hajdani sportolók töltötték meg az általános iskola auláját, ahol Bognár Jenő polgármester köszöntötte a megjelenteket

I. I.

Bognár Jenő polgármester köszöntötte szombaton a Bátaszéki Sport Egyesület 100 születésapját ünneplőket. Mint elmondta, előző nap ugyanott a pedagógusokat köszöntötték, akik a gyerekeiket, unokáikat nevelik.

Az ünnepség jóformán annak folytatása, hiszen sok testnevelő volt részese a sportegyesület 100 évének, majd felsorolta azok nevét akiknek a munkája nélkül ”ez az ünnepség nem jöhetett volna létre.” Felelevenítette egyebek közt a sportpálya, majd pedig a sok társadalmi murkával épült létesült tornacsarnok majd a tanuszoda építésének történetét. 

– Bátaszéknek immár 100 éves sportmúltja, kitűnő jelene és egészen biztosan van jövője is, fogalmazott a polgármester. Utóbbihoz kívánt a fiataloknak sok sikert, akik pedig már sokat tettek a városért, azoknak pedig megköszönte munkáját. 

Rudolf László, Bátaszék sportja című kötete a labdarúgás történetét dolgozta fel 1912 és 1950 között, most ez az írás egészült ki valamennyi bátaszéki sportág, a diáksport, a levente- és MHK-mozgalmak adataival. A szerző még két további kötetben szeretné feltárni a város sportéletének legfontosabb eseményeit. Az ünnepségen szólt a kutatómunka részleteiről.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Köszöntötték a szakosztályok hajdan jeles sportolóit Képünkön Váradi Henrikné és Sepsi Jánosné kosárlabdázót köszönti Bognár Jenő. Jobbról Krix Lőrinc a sportalapítvány elnöke Fotó: M. D.
[/caption]
Két sportrelikviát is találtak Bátaszéken. Az első magyar-spanyol és magyar svájci mérkőzésre hozták ajándékba a plaketteket a vendég együttesek az MLSZ-nek. Bátaszék visszadta ezeket, amelyeket Kiss László 33-szoros válogatott labdarúgó vett át az ünnepségen.

Az ünnepségen köszöntötték a szakágak legidősebb sportolóit, hét hölgyet és négy férfit, majd néhány személyes visszaemlékezés következett. A közös ebéd után az iskolások atlétikai bemutatóit majd az elsősök és másodikosok focijában gyönyörködhettek az érdeklődők a sportpályán A nap fénypontja a Bátaszék Nagysalló öregfiúk focimeccs volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!