Sport

2012.06.28. 12:35

Új védelem állhat össze Pakson

Kis Károly szerint borzalmasan sok gólt kapott az MVM Paks az előző idényben. A vezetőedző hozzátette, hogy új összetételű hátsó alakzat futhat ki a pályára a július végi bajnoki rajton.

Rónai Gábor

Több mint egy hete készül a 2012/13-as bajnokságra az MVM Paks futballcsapata. Az előző idényben hatodik atomvárosiak kerete alaposan átalakult az előző idényhez képest. Távozott Hrepka Ádám, Szatmári Lóránd, Böde Dániel, Montvai Tibor és Gévay Zsolt. Eddig ketten érkeztek: a védő Zsók József Kaposvárról, a támadó Simon Attila pedig Siófokról tette át „székhelyét” az atomvárosba.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Zsók József (fehérben) Vayer Gáborral csatázik egy Paks–Kaposvár bajnokin. Ősztől egy lesz a céljuk (Fotó: M.D.)
[/caption]

„Mindenki nagy lelkesedéssel, motiváltan dolgozik – értékelt Kis Károly. – Amikor az idény végén a játékosokat elengedtük szabadságra, mindenkit kértem, hogy jó erőnléttel érkezzen vissza Paksra. A játékosok figyeltek a súlyukra, remek erőnléttel „vették fel” a munkát. Új idény, új bajnokság kezdődik, érthetően mindenki bizonyítani szeretné, hogy helye van a kezdőcsapatban.” Köztük a két új fitú, Zsók József és Simon Attila is.

„Az előző idényben borzasztóan sok gólt kaptunk, nagy bravúrnak tartom, hogy 51 kapott góllal a hatodik helyen tudtunk zárni – folytatta Kis Károly.
– Ezért is érkezett Zsók József, aki belső védőt játszik. Mindenképpen szeretnék újítani, lesznek változások a hátsó alakzat összetételében. Az előkészületi mérkőzéseken kiderül, melyik a legjobb négyes, az fog majd pályára lépni a bajnokságban. Ugyanakkor ki kell hangsúlyoznom, az 51 kapot gólt nemcsak a védelem hibája, a teljes csapatvédekezésünknek javulnia kell. Simon Attila csúcsék, ő Siófokon jó mutatókkal zárt, tőle hasonlót várunk.” 

Kis Károlytól megkérdeztük, hogy várható-e még érkező, illetve arra is kíváncsiak voltunk, Böde Dániel távozása mit jelent az új paksi csapatot illetően.

„Dani távozása nagy veszteség számunkra, hiszen az előző két szezonban 23 gólt szerzett, őt nehéz lesz pótolnunk. Ugyanakkor voltak olyan meccseink, amikor sérülés miatt nem számíthattunk rá, és a csapat azt a helyzetet is megoldotta – tette hozzá a tréner.

– Érkezőink még lehetnek, de addig annak is el kell dőlnie, hogy a kölcsönjátékosaink, akik visszatértek, maradna-e, vagy másutt folytatják. A vezetőink egyeztetnek, az ő maradásuktól és távozásuktól is függ a keret összetétele.”

Az MVM Paks első edzőmérkőzését jövő hét szerdán (július 4.) az NB I-es Kecskemét ellen játssza az alföldi városban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!