Sport

2012.07.10. 18:46

Ötvenegy csapat nevezett

Lezárultak a nevezések a megyei focibajnokságok 2012/13-as szezonjára. A három osztályban összesen ötvenegy egyesület csatárhat az érmekért és a helyezésekért.

TEOL/Rónai Gábor

Fotós:

Fotós:

Akár tizenöt csapat is szerepelhet a megyei első osztályban – tájékoztatott Krausz Márton az MLSZ Tolna megyei sportigazgatója. Az előző idényben tíz együttes játszott a bajnokságban, ez a létszám öt csapattal bővülhet. Az előző szezon bajnoka, a Tolna VFC ősztől az NB III-ban szerepel, helyére az NB III-ból kiesett Bátaszék érkezik a legutóbb is játszó kilenc csapat (Majos, Kölesd, Szedres, Tamási, Cikó, Kakasd, Őcsény, Dunaföldvár, Tevel) mellé.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A kölesi Bodó József (balról) és a majosi Körösi András az új szezonban is összemérheti erejét (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

A megyei másodosztály mindkét bajnoka, a Dunaszentgyörgy és a Kisdorog is vállalja az élvonalbali szereplést, illetve a felkért csapatok közül a Fadd és a Nagymányok csapata is feljebb lép. A tizenötödik együttes a Szekszárdi UFC lehet – amennyiben a csapatok többsége igent mond az UFC szereplésére, akkor a megyeszékhely gárdája is megye egyes lehet (természetesen az NB III-ban is marad az elsőszámú csapat), ha nem, akkor a megye kettőben indul az UFC.

A megyei második vonal küzdelmeire huszonhárom együttes nevezett. Változás az előző szezonhoz képest, hogy a négy feljutó mellett az Ozora nem indít csapatot sem itt, sem a megye háromban. Újból szerepel viszont a megyei focipalettán a Bogyiszló együttese, amely a megye kettőbe nevezett. A megyei másodosztály csapatait hasonlóan az előző évihez, ezúttal is két csoportba sorolja majd az igazgatóság. A nevezők névsor szerint: Aparhant, Bátaapáti, Bogyiszló, Bonyhád-Börzsöny, Decs, Döbrököz, Dunakömlőd, Gerjen, Németkér, Gyönk, Hőgyész, Kajdacs, Kaposszekcső-Csikóstőttős, Kéty, Madocsa, Magyarkeszi, Mórágy, Pálfa, Simontornya, Sióagárd, Szakály, Tengelic, Zomba.

A megyei harmadik vonalban tizenhárom együttes indul. A 2011/12-es idény mezőnye kiegészül a Tolnanémedivel és az NB III-ban játszó Dombóvári FC-Rutin második csapatával. Változás, hogy a Báta együttese az új idényben nem a tolnai, hanem a baranyai bajnokságban szerepel – a kisebb utazási távolságok miatt döntött így a klub vezetése. A nevezők névsor szerint: Dalmand, Dombóvár II, Gyapa, Györköny, Iregszemcse, Izmény, Kocsola, Majos II, Nak, Pusztahencse, Regöly, Szakcs, Tolnanémedi.

Augusztus 18-19-én rajtol a szezon

Az NB III-ban és a megyei osztályokban is augusztus 18-19-én kezdődik meg a 2012/13-as pontvadászat – tájékoztatott Krausz Márton, az MLSZ megyei sportigazgatója. Egy héttel korábban, augusztus 11-12-én a Magyar Kupa országos főtáblájának mérkőzéseit játsszák, illetve ekkor kerül sor a megyei selejtező első fordulójára is. Az MK-ban az összes bajnokságba nevező Tolna megyei egyesület köteles csapatot indítani – hangsúlyozta a sportigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!