Sport

2012.08.09. 15:09

Főtáblán a két finalista

Miközben a többi megyei csapat a kupasorozat helyi selejtezőjében csatázik, az NB III-as Bölcske és a megye egyes Szedres az országos főtáblán szerepel.

Rónai Gábor

A Bölcske júniusban 5–0-ra nyert a Szedres ellen a Magyar Kupa Tolna megyei döntőjében. Lacza József, a szedresiek szakvezetője akkor nagyon csalódott volt a vereség miatt, ugyanakkor tudta, hogy számukra hab lett volna a tortán, ha legyőzik a komolyabb játékerőt képviselő Bölcskét.

A szedresiek már azzal nagy tettet hajtottak végre, hogy bejutottak a fináléba, vasárnap pedig ráadásként kiléphetnek az országos kupaporondra. Az ellenfelük az NB III-as Nagyatád lesz, a találkozó 17 órakor kezdődik. A kupagyőztes Bölcske ugyancsak készül – a Balatonlellét hazai pályán, pontosabban Solton fogadja.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A szedresi Fritz Ádám (fehérben) és a bölcskei Besenczi István csatája a júniusi megyei döntőben (Fotó: Mártpnfai Dénes)
[/caption]

– Felkészülésünk jól sikerült, de nem jó előjelekkel várjuk a Nagyatád elleni találkozót, hiszen több kulcsjátékosunk sem bevethető – mondta Lacza József, a szedresiek edzője.

– Bíró Adriánnak és Horváth Bálintnak elszakadtak a bokaszalagjai, Vörös Gábor combizomhúzódás miatt nem tud játszani, Sári Csaba injekciókúrára jár, Horváth László pedig nyaral. Mindezt tetézte, hogy Farkas Lászlónak a napokban felszakadt a bőr a lábán. Bosszús, csalódott vagyok, mert az ember hiába tesz meg mindent a felkészülés alatt, ha minden ellene dolgozik. Hiába gyakorolsz, készülsz, ha nem számíthatsz azokra, akikre építettél.

A srácok már nagyon várják a meccset, sokaknak biztosan nagy élmény lesz országos főtáblán szerepelni. Annyit ígérhetek, hogy nem feltartott kezekkel megyünk fel a pályára, de a papírforma a nagyatádiak mellett szól. Ettől függetlenül előny lehet, hogy a saját pályánkon játszunk, amelyt nálunk jobban senki nem ismer, és a vendégek hosszú utazása is a mi malmunkra hajtja a vizet. Dávid is legyőzte annak idején Góliátot, talán nekünk is sikerül – zárt a tréner.

Szedres SE–Nagyatád FC. Szedres, vasárnap, 17 óra. A Szedres tervezett kezdőcsapata: Bérdi– Szabó Sz., Kozák, Aradi, Junkuncz– Kuti, Fritz, Horváth Balázs, Nagy G.– Deli, Walczer.

– Nem volt egyszerű a felkészülésünk, bár sikerült erősítenünk, sok a sérültünk – mondta Buzás Attila, a bölcskeiek edzője. – Sajnos ugyanúgy üldöz minket a balszerencse, ahogy tavasszal is, most éppen Tóth Jánost kell nélkülöznünk operáció miatt. Nehéz mérkőzést várok, de reménykedem benne, hogy képesek leszünk kiharcolni a továbbjutást. Már csak azért is, mert így akár NB I-es csapatot is fogadhatunk.

A pályánkat felújítják, így Solton fogadjuk ellenfelünket. A kupameccs jó főpróba lesz számunkra a jövő hétvégi bajnoki rajt előtt. Az átszervezett bajnokságban nem lesz könnyű helytállnunk, hiszen ha sikerül is ott végezni az első ötben az olyan lenne, mintha az NB II-be jutnánk fel. Kiscsapat vagyunk, de természesen mindent elkövetünk majd a minél tiszteségesebb helytállásért. Persze akkor sem dől össze a világ, ha nem sikerül bentmaradnunk, a lényeg, hogy a csapatnak megmaradjon a tartása.

Bölcskei SE–Balatonlelle SE. Solt, szombat, 17 óra. A Bölcske tervezett kezdőcsapata: Müller R. vagy Héger– Pasker, Kőkuti, Kern, Hoós vagy Szili I.– Besenczi I., Marosi vagy Ferencz, Höss, Berényi P., Facskó vagy Szabó R.– Rompos J.


Rónai Gábor A szedresi Fritz Ádám (fehérben) és a bölcskei Besenczi István csatája a júniusi megyei döntőben (Fotó: Mártpnfai Dénes) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!