Sport

2012.11.04. 07:04

Futva veszi a kihívásokat

Buzás Milán sietve, hol pedig még annál is gyorsabban halad céljai felé. A szó szoros értelmében, hiszen a cikói Perczel Mór Általános Iskola nyolcadikos növendéke a középtávfutásban remekel.

V. B.

Az elmúlt időszakban több erőpróbán bizonyította már kitartását, amelyek közül elsőként a tatabányai 1500 méteres akadályversenyt említette meg, amelyen ötödikként ért célba. A Szekszárdi AKSE ifjú reménysége 2008-ban kötött szoros barátságot a futással, azóta hetente háromszor edz és részt vesz a különböző megyei és országos megmérettetéseken.

– Kiskorom óta rendszeresen sportolok, de csak néhány éve határoztam el, hogy komolyabban foglalkozom a futással, amelyet időközben nagyon megszerettem. Kitartásra, fegyelemre és nem mellékesen az egészséges életmódra ösztönöz, akárcsak a foci – vélekedett Milán. Ugyanis a tizennégy éves tanuló a helyi serdülő és ificsapat oszlopos tagja.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Buzás Milán
[/caption]
Sokoldalúságát a gyepszőnyegen is bizonyítja, hiszen több poszton is számíthatnak rá az edző. Azt mondta, a fáradtság néha úrrá lesz rajta, de el sem tudná képzelni az életét sportolás nélkül. Milán az általános iskola befejezését követően Pécsváradon szeretne továbbtanulni.

Címkék#Elismertek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!