Sport

2012.11.17. 11:03

Tomiszlav Szivics már nem nosztalgiázik

Az őszi idény utolsó mérkőzése következik a Paks számára: Kecskeméten a Kaposvár elleni hazai vereség kijavítása a cél.

TEOL/R.G.

Tomiszlav Szivics különös érzésekkel készülődhet a hétvégi, kecskeméti bajnoki találkozóra. A paksiak szakvezetője annak idején az alföldi városban érte el legnagyobb sikereit, 2011-ben például Magyar Kupát nyert a KTE-vel (a döntőben a Videotont verték 3–2-re). Azóta sok víz lefolyt a Dunán, Szivics már régen elhagyta Kecskemétet (egy kevésbé sikeres időszak után), és most azért látogat vissza a „Hírős Városba”, hogy elkeserítse korábbi kenyéradóit. A paksifc.hu-nak adott interjúból az (is) kiderül, hogy már lezárta a múltat.

– Milyen érzésekkel utazik Kecskemétre, korábbi sikerei helyszínére?
– Ugyanolyan munkanapnak kell tekinteni ezt is, mint a többit. A labdarúgásban nem lehetnek érzések. A fociban három, egy és nulla pont van, és nekünk most kell a három. A Kecskemét már egészen más csapat, mint amikor én voltam a szakvezetője. Új edző, új játékosok, új elképzelések és új koncepciók vannak. Nekünk jelen pillanatban elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk, és csak utána az ellenféllel.

– A legutóbbi fordulóban hazai pályán szenvedtek vereséget a Kaposvártól. Sikerült felrázni a csapatot?
– Eddig sem volt, és most sincs idő a sírásra. Tovább kell lépni, és tovább is fogunk. Időközben játszottunk egy Ligakupa-mérkőzést, ami már más volt, mint a hétvégi bajnoki. Győzni tudtunk a Vasas ellen (4–1-re nyert az atomcsapat – A szerk.). Biztos vagyok benne, hogy Kecskeméten is másképpen fogunk játszani, mint tettük azt a somogyiak ellen.

– A Ligakupa mérkőzést követően azt nyilatkozta, hogy több jó teljesítményt látott, aminek hatása lehet a szombati találkozóra is.
– Tartom ezt az állításom. Egyébként a változtatásoknak nem csak ez az oka. Hosszú és kemény sorozaton vagyunk túl, amiből több játékos az első perctől kezdve kivette a részét. Úgy látom, hogy ez nemcsak fizikálisan, de pszichésen is megterhelte őket. Rájuk ezúttal egy kis pihenés vár. Ez tehát a másik ok, amiért most frissíteni fogok a csapaton. Ez egyébként már ránk is fért.

OTP Bank Liga, 15. forduló
Kecskemét–MVM Paks, szombat, 16 óra (tv: sport2). Az MVM Paks tervezett kezdőcsapata:
28 Pokorni – 77 Kulcsár D., 63 Éger, 18 Fiola, 7 Báló – 6 Sifter, 22 Sipeki – 21 Bori, 20 Lázok, 39 Bartha – 99 Simon A. Kispad: 24 Csernyánszki (kapus), 9 Csehi T., 11 Vayer, 25 Eppel, 27 Heffler N., 30 Szabó J., 55 Tököli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!