Sport

2013.07.29. 07:25

Borosék legyőzték az olimpiai bajnok duót

Válogatóverseny volt a szegedi Maty-éren. A paksi Boros Gergely és Sík Márton képviseli a magyar színeket K-2-ben a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon.

Balázs L.

Akárcsak a május végi első fordulóban, júliusban is a Kammerer Zoltán vezette olimpiai ezüstérmes hajó nyerte a férfi kajaknégyesek 1000 méteres küzdelmét a kajakosok és kenusok idei második válogatóversenyén, a szegedi Maty-éren. A Kammerer, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kvartett magabiztosan előzte meg két riválisát (2:48.160 perc), így kiharcolta a világbajnokságon való indulás jogát.

K-1 500 méteren nem borult a papírforma, az ezer egyeshez hasonlóan Dombvári Bence nyerte a számot, ezzel végérvényesen bebizonyítva, hogy jelenleg ő a legjobb magyar férfi kajakos egyéniben, hiszen az első válogató után a másodikon is megnyerte mindkét számot.
K-2 500 méteren is kikapott az első válogatón győztes Dombi, Kökény duó, a számot a Sík Márton, Boros Gergely (ASE) egység nyerte. Itt valószínűleg nem lesz szükség szétlövésre, ugyanis az olimpiai bajnokok duó az 1000 métert preferálja a világbajnokságon is. „Nem lepett meg, hogy jól ment alattunk a hajó, már az edzéseken is gyorsak voltunk” – mondta Sík Márton.

Csak a szétlövés döntött két számban: a C-1 200 méter különcsatáját Lantos Ádám, míg a női K-2 1000 méter ütközetét a Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina kettős nyerte meg. A hölgyeknél az asztalok mellett eldőlt, hogy a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kettős állhat majd rajthoz K-2 500 méteren, míg az 1000 méteren győztes duó a négyesben kap helyet.

Az év fő viadalát augusztus 29. és szeptember 1. között rendezik a németországi Duisburgban. Storcz Botond szövetségi kapitány 39 tagú magyar csapatnévsort terjesztett be a szakmai bizottság és az elnökség elé. A kapitány a férfi kenunégyesben, 200 méteren a női K-2-ben, valamint a női K-1 200 méter váltóban még nem hirdetett csapatot, ezt legkésőbb augusztus elején teszi majd meg.  

Eredmények. Férfi K-4 1000 m: 2. Sík Márton, Bozsik Gábor, Boros Gergely, Hufnágel Tibor (EDF Démász-Szeged, ASE, G4S-Honvéd) 2:49.950 perc. K-1 500 m: 3. Somorácz Tamás (ASE). K-2 500 m: 1. Boros Gergely, Sík Márton (ASE, EDF Démász Szeged). C-2 200 m: 5. Tóth Márton, Bozsik Attila (ASE, EDF Démász-Szeged). K-1 200 m: 8. Somorácz Tamás (ASE). K-2 200 m: 2. Boros Gergely, Sík Márton (ASE, EDF Démász-Szeged). K-1 5000 m: 10. Boros Gergely (ASE).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!