Sport

2013.07.10. 14:24

Gólvágók kerestetnek a szekszárdi csapatba

A két Tolna megyei NB III-as csapat közül elsőként a Tolle UFC Szekszárd kezdte meg a felkészülést az augusztus közepén induló új szezonra.

Balázs László

Bár már egy héttel ezelőtt lejátszotta első mérkőzését a szekszárdi csapat – a Ferencváros a Puskás Stadionban 4-1-re verte a sárga-feketéket -, hivatalosan csak hétfőn kezdte meg a felkészülést Kvanduk János edző együttese. A legutóbbi évadban a Dráva-csoportban ezüstérmet szerző alakulat első edzésén 25 játékos vett rész: a régiek mellett néhány próbázó és az U19-ből felkerült három labdarúgó is szorgalmasan végezte a gyakorlatokat. Csaba István és Both Dávid védőként, míg Kuklis Kristóf középpályásként mutathatja meg a talentumát a vezetésnek. A próbajátékosok nem ismeretlenek a szurkolók számára, hiszen az UFC - hagyományaihoz híven - elsősorban a megyei tehetségeket preferálja. Ezért a megyeszékhelyen vágott bele a magyar futballmámor újabb reménykedésre okot adó időszakába a szekszárdi nevelésű, a Bonyhád VLC-vel remek tavaszt produkáló Márk testvérpár, Krisztán és Attila. Mellettük két megyei I. osztályból érkező fiatal, Kertész József (Cikó) és Kun András (Kölesd) bizonyíthatja, hogy képesek olyan megoldásokra, amelyektől a legfanatikusabb UFC-drukkerek szemhéja is rendezetlenül oszcillálni kezd. A rendelkezésére álló erőforrások maximális kihasználásáért felelős tárca nélküli vezetők azért a minőségre is gondoltak: egyelőre még inkognitóban lévő, egy fővárosi élcsapat futballakadémiáján nevelkedő, utánpótlás válogatott hátvédet is tesztel a klub. Bizonyára távozók is lesznek. Ami biztos, hogy két alapember, Horváth Péter (kölcsönből visszatért az MTK-ba) és Juhász Máté (Németországba költözött) nem a szekszárdi gárdában folytatja. Nem volt ott az első tréningen Fejes Péter sem, aki ausztriai próbajátékon vesz részt. Fehér Attila ügyvezetőtől kapott információk szerint szeretnének támadót igazolni, volt olyan focista akivel tárgyaltak, de végül nem került pont az egyeztetések végére. A vezető hozzátette: fontos számukra, hogy a  megyei II. osztályban is indíthatnak csapatot. Ebben az alakulatban elsősorban a megye háromban szereplőkre számítanak, de az edzőkre, valamint a felnőttből, illetve az U21-ből valamiért periféria kerülő (sérülés, eltiltás) labdarúgókra is kisebb-nagyobb szerep vár. Céljuk, hogy szoros meccseket játszanak a Keleti-csoport csapataival - szeretnének minél jobb kapcsolatot kialakítani a megyei klubokkal. Az elnök kiemelte: számára fontos, hogy az ifikorú Nánási Attila permanens, jó teljesítményt nyújtott tavasszal a felnőttek között. Ezt várja több fiataltól is az új bajnokságban. 

Hat felkészülési meccs az UFC programjában
A Tolle UFC Szekszárd felkészülési mérkőzéseinek időpontjai. Július 17. (szerda): UFC Szekszárd–Bátaszék 18.00 óra. Július 20. (szombat): UFC Szekszárd-Cegléd 11. Július 24. (szerda): UFC Szekszárd-Majos 18.30. Július 26. (péntek): Szászvári SE-UFC Szekszárd 18.30. Július 28. (vasárnap): UFC Szekszárd-Paksi FC U21 (az időpontról később dönt a két csapat). Július 31. (szerda): UFC Szekszárd–PMFC-Matias U21 18. Augusztus 10-én pedig a Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulójában lép pályára a szekszárdi együttes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!