Sport

2013.07.16. 14:47

Már edzésben a megyei élcsapatok

Már javában készülnek a 2013/2014-es szezonra a megyei első osztályú futballcsapatok. Kétrészes sorozatunk első felében a három NB III-as kieső és a három legutóbbi dobogós háza táján néztünk körül.

TEOL/Rónai Gábor

Fotós:

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az aranyérmüket ünneplik a majosiak – Kalmár Ferenc csapata a mostani idényben is a csúcsra tör (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Az utóbbi évek legerősebb megyebajnoksága elé néznek az amatőr futball kedvelői. Az NB III-ból kieső Dombóvár, Bonyhád és Tolna érkezésével komolyan megerősödött a mezőny, nem lesz könnyű dolguk az eddigi élcsapatoknak. A címvédő Majos, az ezüstérmes Tevel és a bronzérmes Bátaszék azonban fel akarja venni a kesztyűt.

Bonyhád (NB III, 8.)
Tegnap volt egy hete, hogy edzésbe álltak a völgységiek, akiknél továbbra is Kniesz Mátyás dirigál. A rutinos szakvezetőnek a hírek szerint lesz dolga bőségesen, hiszen a keretben előreláthatóan komoly változások lesznek. A csapat több kulcsemberét csábítják, ugyanakkor a vezetés célja, hogy együtt tartsa a keretet. Természetesen szeretnének igazolni is a BVLC-nél, akiknél az eddigi változás, hogy távozik az elnöki posztról Krähling József, helyét Réger Balázs veszi át. A Bonyhád szerdán 18 órától a Majossal játszik edzőmeccset.

Dombóvár (NB III, 10.)
A csapat július 8-án kezdte meg a felkészülést, továbbra is Kardos Ernő irányításával, aki a megye egyben játékos-edzőként dirigálja majd a csapatot. A klub az új szezonnak már új névvel fut neki, az eddigi Dombóvári FC-Rutinról az új támogatónak köszönhetően Róna Kft. Dombóvári FC névre keresztelte át a csapatot a vezetés. A játékoskeretben egyelőre nincsenek változások, cél a tavalyi csapat együtt tartása. Két-három játékos érkezése, illetve távozása várható. Az első edzőmeccsüket szombaton 10 órától a megye kettes Döbrököz ellen játsszák Váraiék.

Tolna (NB III, 14.)
A dombóváriakhoz hasonlóan július 8-án kezdtek a tolnaiak, akik most pénteken Szászváron játsszák le első edzőmeccsüket. A szakmai irányítás továbbra is Wiesner József kezében marad. A vezetés célja, hogy együtt tartsa a játékoskeretet, amely NB III-as tapasztalatokkal felvértezve futhat neki az új idénynek. A fiatal cserekapus, Szabó Dániel és Gáncs Gábor külföldre ment, Stadler Tamás pedig abbahagyta. A szakvezető elmondta, hogy szeretnének igazolni is, de ez elsősorban annak is a függvénye, hogy kik hagyják el a folytatásban a csapatot.

Majos (megyei I. osztály, 1.)
A címvédő az aranycsináló tréner, Kalmár Ferenc vezetésével múlt hét pénteken kezdte el a felkészülést az új idényre. Nagy mozgás egyelőre nincs a klubnál, a szakvezető elmondása szerint úgy tűnik, hogy együtt tudják tartani a keretet. Egy két fiatallal szeretnének erősíteni, kiszemeltek vannak, de megegyezés még nincs az ügyükben. A Majos a megizmosodott megyebajnokságban is aranyéremre tör, Kalmár Ferenc számára csak ez az egyetlen elfogadható eredmény. A majosiak ma már le is játsszák első edzőmeccsüket, a városi rivális Bonyháddal, 18 órától.

Tevel (megyei I. osztály, 2.)
A megyei élvonal legutóbbi ezüstérmese éppen egy hete, július 10-én vágott neki a felkészülésnek. A sikeredző – akivel a klub fennállása legjobb eredményét érte el – az új szezonban is ott ül majd a kispadon. A csapat szeretne a megerősödött megyei élvonalnak is meghatározó szereplője lenni, éppen ezért minden csapatrészbe igazolnának a teveliek. Az első edzőmérkőzésüket július 20-án, szombaton az Uszód ellen játsszák – a szakvezető Bács-Kiskun megyei együttesével hagyományosan összecsap a Medosz a felkészülés során.

Bátaszék (megyei I. osztály, 3.)
A bronzérmes bátaszékiek július 8-án kezdték el a munkát a következő szezonra. A kispadon náluk sincs változás, továbbra is Dienes Pál dirigál. A keret a tréner elmondása szerint most van alakulóban, jövő hétre talán már összeáll az a gárda, amellyel nekifutnak majd a bajnoki küzdelmeknek. Több játékossal is szeretnék megerősíteni a csapatot, amelynek célja, hogy ott maradjon a legjobbak között a most kezdődő pontvadászatban is. A bátaszékiek ma játsszák első edzőmeccsüket, az NB III-as Tolle UFC Szekszárddal a megyeszékhelyen mérkőznek meg 18 órától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!