Sport

2013.07.08. 13:24

Megye egyben a Paksi FC

Pénteken járt le a megyei focibajnokságok nevezési határideje. A három osztályba 55 csapat nevezett. A szezon augusztus 10-én a Magyar Kupa megyei selejtezőjével indul.

TEOL/Rónai Gábor

Dörzsölhetik a tenyerüket a futballszurkolók, sosem látott erős mezőny jött össze a megyei bajnokság első osztályában, ahol hosszú idő után ismét tizenhat gárda küzdhet majd az érmekért és a helyezésekért. Az NB III-ból három csapat, a Dombóvári FC-Rutin, a Bonyhád Völgység LC és a Tolnai VFC „érkezik”, és itt indít második számú csapatot a Paksi FC is.

Krausz Márton elmondta, a nevezések többsége már beérkezett, de néhány klub papírjait még várják. Az MLSZ megyei sportigazgatója elárulta: az előző szezonban a legjobbak között szereplők közül nem nevezett a Cikó (Beréti Zsolt elnök lemondott, egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a csapat sorsa), a Nagymányok pedig a megyei második vonalba adta be nevezését.

A megye kettőben tavaly két csoportban huszonkét (Keleten 12, Nyugaton 10) együttes szerepelt, a 2013/14-es bajnokságban a jelek szerint eggyel nő a létszám. A gyönkiek nem vállalták a második vonalat, ők az új idényben a legalsó osztályban indítanak majd csapatot. Viszont lesz két újonc is, mégpedig a megyei III. osztály bajnoka és ezüstérmese, a Duna-House Dombóvár és a Tolle UFC Szekszárd II – mindkét klub egy „lépcsővel” feljebb is megméreti magát augusztustól.

A megye háromban így is meglesz a tavalyi létszám, a két feljutót az említett Gyönk, valamint a Nagymányok „váltja ki”, utóbbi itt indít második számú csapatot. Krausz Márton elmondta, néhány napon belül elkészítik a végleges csoportbeosztásokat, és augusztus elején ligaértekezleten egyeztetik a végleges programot a csapatok képviselőivel.

A szezon augusztus 10-11-én a Magyar Kupa megyei selejtezőjével, valamint az MK országos főtáblájának selejtezőjével kezdődik. A megyei bajnokságok augusztus 17-18-án rajtolnak. Újdonság, hogy az eddigi U19-es csapatok helyett U21-es csapatokkal lehet nevezni az ifjúsági bajnokságba, itt az 1993. január 1-jén, vagy az ezután születettek léphetnek pályára. A sportigazgató hangsúlyozta: az átigazolási időszak július 1-jén kezdődött és augusztus 1-jével zárul.

A tervezett létszámok
Megyei I. osztály (16 csapat):
Bátaszék SE, Bonyhád Völgység LC, Dombóvári FC-Rutin, Dunaszentgyörgy SE, Dunaföldvár FC, Fadd SE, Kakasd SE, Kisdorogi FC, Kölesd SE, Majosi SE, Paksi FC II, Őcsény SK, Szedres SE, Tamási 2009 FC, Teveli MSE, Tolna VFC.
Megyei II. osztály (24 csapat): Aparhant SE, Bátaapáti SE, Bonyhád-Börzsöny SE, Decs KSE, Döbröközi KSE, Duna-House Dombóvár, Dunakömlőd SE, Gerjen SK, Hőgyészi SC, Kajdacs SE, Kaposszekcső-Csikóstőttős SE, Kéty SC, Madocsa SE, Magyarkeszi KSE, Mórágy SE, Nagymányoki SE, Németkéri SE, Pálfa SE, Simontornya TC, Sióagárd SE, Szakály KSE, Tengelici SE, Tolle UFC Szekszárd II, Zomba KSE.
Megyei III. osztály (15 csapat): Bogyiszló SK, Dalmand SC, Gyapa-Beanett SE, Gyönk, Györköny SE, Iregszemcsei SE, Izményi SE, Kocsola SC, Majosi SE II, Nagymányoki SE II, Nak SE, Pusztahencse KSE, Regöly SE, Szakcs SE, Tolnanémedi KSC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!