Sport

2014.09.14. 16:28

Kovács Gábor nélkül már elképzelhetetlen a csapat

Az egyik biztos pont az OTP Bank Liga második helyén álló MVM-Paks focicsapatában. A nyugodtsága társaira is átragad. Véleménye szerint nem lehetnek még elégedettek – továbbra is éhesek a sikerre.

Balázs László

Fotós: MOLNAR GYULA

2013 telén igazolt Paksra Kovács Gábor. Az MVM-Paks két és fél éves szerződést kötött az Egerből érkező védővel. A hátvéd alapembernek számított az akkor újonc hevesi csapatban. Az Eger előtt a Vasasban, a Winterthurban, a Kreuzlingenben és a Pécsi MFC-ben játszott. „Biztos, hogy meg kell küzdenem a csapatba kerülésért, de ez a normális. Ez visz mindenkit előre, engem, de a csapatot is. Profi gondolkodásúnak tartom magam, tudom, hogy hol a helyem. De azt is tudom, hogy mi a célom. Azon leszek, hogy bekerüljek a kezdőbe. Mindent megteszek majd annak érdekében, hogy játszani tudjak” – nyilatkozta akkor a sportnapilapnak a középső védő, aki eddig 146 magyar élvonalbeli mérkőzésén öt gólt szerzett. Kovács még elmondta, hogy számára vonzó a paksiak által követett modell, amelyben a honi labdarúgóknak főszerep jut.

– Vannak, akik ilyenkor számot vetnek az elmúlt egy évvel, vagy akár az egész addigi életükkel. Te hogy állsz ezzel?

– Jómagam nem tartozom ezek közé – nyilatkozta a 27. születésnapját közelmúltban ünneplő labdarúgó a klub hivatalos honlapjának. – Persze azért az ember elgondolkozik, és rájön, hogy öregszik. Még akkor is, ha ránézésre általában fiatalabbnak tartanak, mint amennyi valójában vagyok. Egyébként úgy érzem, hogy az elmúlt időszakban sokat komolyodtam, ami jó hatással van a játékomra és a magánéletemre.

– Hogy érted azt, hogy komolyodtál?

– Úgy érzem, hogy életem eddigi legnehezebb időszakán vagyok túl, amiből győztesként kerültem ki. Ez megerősített engem.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kovács Gábor (a kép jobb szélén) és a paksiak egyelőre menetelnek, a pápai játékossal ellentétben még egyik idei ellenfelükön sem akadtak fenn
[/caption]

– Ebből a komolyságból adódik az a nyugodt, már-már sztoikus magatartás, amit a pályán mutatsz?

– Lehet ez inkább magabiztosság, hogy tudom a dolgomat, és bízom magamban – de alapvetően nyugodt ember vagyok. Nagyon nehéz felidegesíteni, de ha sikerül, akkor nagyon elveszítem a fejem.

– Ezek szerint a nézők még nem láthattak téged idegesnek!

– Ez így van, és ez jó jel. Ha valaki ideges, akkor nem tud odafigyelni a dolgára. Ez a nyugodtság jó nekem, és jó a csapatnak. Ha én kiegyensúlyozott vagyok, akkor ezt a környezetem látja, rájuk is jó hatással van. A mellettem játszók ezt látják és érzik, a különböző meccsszituációkban rájuk is nyugtató hatással van.

– Úgy tűnik nem csak te vagy nyugodt, de a szezonkezdet is annak mondható.

– Nagyon örülök neki, hogy így alakult. Bízom benne, hogy a folytatás hasonló lesz. Igyekszünk ezt a jó formát a lehető legtovább kitolni.

– Mennyire törvényszerű, hogy jöhet majd egy hullámvölgy?

– Nem hiszem, hogy törvényszerű. Az a fontos, hogy nem szabad elégedettnek lennünk. Ez a kulcs. Ha elégedetté válunk, akkor jöhet majd egy pofon.

– Tehát éhes a sikerekre a csapat?

– Sőt, egyre jobban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!