Sport

2015.09.08. 17:29

Világbajnoki ezüstérmes lett Barta Nikolett

A véghajrában nem tudta megelőzni a végig vezető német lányt, de a vb-ezüstérem biztos volt az Alisca Nyilai Íjász Egyesületet versenyzőjének.

B. L.

Magyarország rendezte az IFAA 3D íjász világbajnokságot, amelynek Gödöllő adott otthont és a Magyar Íjász Szövetség (MÍSZ) bonyolította le.
A rendezvény közel 30 ország részvételével egy héten keresztül zajlott, és több mint 1300 regisztrált íjász mérhette össze tudását a világ minden tájáról. Az Alisca Nyilai Íjász Egyesületet Barta Nikolett többszörös országos bajnok, diákolimpiai bajnok, a dél-dunántúli és dél-alföldi régió bajnoka képviselte.

Nikolett az IFAA szabályzata értelmében serdülő korosztályban nem nevezhetett, ezért az ifjúságiak között indult a versenyen, illetve megszokott fegyvernemén is változtatnia kellett. Néhány hónappal a vb előtt kategóriát váltott, így kevés ideje maradt a felkészülésre. Kategóriájában (irányzék nélküli vadászreflex) 12 íjász kvalifikált, négy ország képviseletében: Németország, Ausztria, Írország és Magyarország versenyzői emelték nemzetközire a mezőnyt.

Nikolett a négy versenynap első etapjának végén a harmadik helyre küzdötte fel magát, a következő napon pedig már megerősítette pozícióját a második helyen. A véghajrában nem tudta megelőzni a végig vezető német lányt, de a vb-ezüstérem magabiztos, kiegyensúlyozott versenyzéssel lett meg. 

Barta Nikolett kiskunhalasi létére két éve tagja a szekszárdi klubnak, edzője az édesapja. Nikolett az Alisca Nyilai történetének első világbajnoki érmét szerezte.

Címkék#Szekszárd
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!