Sport

2016.09.24. 11:34

Alakulóban a Tolna-Mözsi FSE

Új vezetőedzővel, átalakult kerettel vág neki az új bajnokságnak a Tolna-Mözsi FSE női futsalcsapata. Az ukrán Volodimir Kolok vezette együttes célja azonban a régi, minden mérkőzést meg akarnak nyerni.

Berg Sándor ([email protected])

Fotós:

[caption id="" align="alignright" width="320"] Ukrán vezetőedző (Volodimir Kolok), magyar játékos (Varga Adél), de a futsal nyelvét mindketten megértik (Fotós: Makovics Kornél)
[/caption] Nem úgy alakult a tavalyi év a tolna-mözsi klub számára, ahogy azt eltervezték, csak az ötödik helyen végeztek a bajnokságban. A nyáron nagy mozgás volt a csapatnál, fontos játékosok mentek el (Büchmüller Petra, Megyes Ágnes, Fábián Rebeka a rivális Szekszárdi FC-t választotta). Még a megszűnés szele is meglegyintette az együttest, de a szezon előtt azt kell mondani, hogy komolyan számolni kell a tolnaiakkal, ugyanis a három távozót három minőségi játékossal tudták pótolni, valamint a kispadon is neves szakember ült le.

A staféta az ukrán Volodimir Kolok kezébe került, aki a Belichankával uralta az ukrán bajnokságot, a vezetőedző pedig három honfitársát (az egyaránt válogatott Anna Szidorenkót, Maria Poliscsukot és Anna Shulhát) is magával hozta Magyarországra. „Napról napra jobban érzem magam Tolnán, egyre több ember ismer meg az utcán. Nem ismeretlen az itteni közeg számomra, hiszen 2008 óta jártunk rendszeresen a Thelena Kupára, csak jó tapasztalatokat szereztem eddig itt” – mondta az ukrán vezetőedző.

A tolnaiak már az ő irányításával otthon tartották a futsal berkekben egyre nívósabbnak számító Thelena Kupát, míg az ELTE Kupán második helyen végeztek.

A többi csapatnak az új szezon múlt héten már elkezdődött, azonban a tolnaiak az első fordulóban szabadnaposak voltak, így nekik vasárnap rajtol a pontvadászat. „Jól jött ez a plusz egy hét, hiszen nem olyan rég edzünk együtt, a játékosok különböző edzettségi és technikai szinten vannak. Ahhoz, hogy egy szintre hozzuk őket, többet kell gyakorolni, ehhez pedig idő kell” – fogalmazott Volodimir Kolok, aki hozzátette, a szűkös keret miatt további erősítésre lenne szükségük, de addig is azon lesznek, hogy valamennyi mérkőzés után győztesen hagyják el a pályát.

„A szezon korai szakaszában még biztos, hogy lesznek pontatlanságok a játékunkban, de arra törekszünk, hogy meccsről meccsre egyre jobbak legyünk. Tudom, hogy nagy múltra tekint vissza a klub, és azt is, hogy mit jelent a város számára ez a csapat. Jó és eredményes játékkal szeretnénk kiszolgálni a közönséget, akik úgy érzem, hogy el is várják ezt tőlünk. Szeretnék visszaadni valamit abból, amit én kapok tőlük. Ezt pedig a győzelmekkel tudom meghálálni” – tette hozzá a vezetőedző.

Menetrend

A Tolna-Mözsi FSE őszi bajnoki alapszakasz menetrendje, 2. forduló, szeptember 25.: Airnergy FC–Tolna-Mözs 20. 3. forduló, október 2.: Tolna-Mözs–Árkád ETO 17. 4. forduló, október 9.: Szekszárdi FC–Tolna-Mözs 17. 5. forduló, október 16.: Tolna-Mözs–DEAC 17. 6. forduló, október 30.: Tolna-Mözs–Astra 17. 7. forduló, november 12.: Göcsej SK–Tolna-Mözs 20. 8. forduló, november 20.: Tolna-Mözs–Hajdúböszörményi TE I. 17. 9. forduló, november 26.: DVTK-Vénusz–Tolna-Mözs. A 10. fordulóban szabadnapos lesz a Tolna-Mözs. 11. forduló, december 11: Tolna-Mözs–Airnergy FC 17. 12. forduló, december 17.: Árkád ETO–Tolna-Mözs 11.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!