Sport

2016.09.15. 13:43

Három NB II-es Tolna megyei csapatnak szoríthatunk

Hétvégén indul a férfi és a női NB II-es kézibajnokság. Körülnéztük, a Tolna megyei csapatok milyen előjelekkel várják az új idényt.

Berg Sándor ([email protected])

Nagy bravúr lenne, ha sikerülne megismételnie tavalyi bronzérmét a Tam-Bau Tamási KC női együttesének. Na nem azért, mert a bajnoki mezőny annyival erősebb lenne, inkább amiatt, mert a tamási gárda gyengült meg. Szabó Dominikával 147 gól ment el Tamásiból (az átlövő az NB I/B-s Kozármislenyhez távozott), valamint sérülés miatt egyelőre Lukács Rita sincs bevethető állapotban. A csapatot továbbra is saját nevelésű játékosokra építik, így a juniorokkal erősítették meg a keretet. A XX. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztiválra (ahol ezüstérmet szereztek belga Achilles Bocholt csapata mögött) egy edzőtáborban készültek, utána viszont lecsökkent az edzésszámuk, mérkőzést pedig nem játszottak. „Konkrét célunk nincsen a szezont illetően, minél előbb szeretnénk végezni az egyébként a tavalyihoz hasonló erősségű bajnokságban” – jelentette ki Varga László edző.

„A csapat játékosállományát tekintve a helyzet változatlan, ugyanazok a játékosok szerepelnek a keretben, akik az elmúlt szezonban is rendelkezésre álltak” – ezt már Takács István, a Tolna KC vezetőedzője nyilatkozta. A névsorban ott szerepel a 14 esztendős Obendorf Vanda, valamint az egy évvel idősebb Lugosi Sára. Előbbi a pécsi rendezésű Horfer Serleg Kupán mutatkozott be a tolnai csapatban. Azon a tornán megmérkőztek a házigazda PEAC-cal (16–26), a tavalyi bajnok Csurgóval (21–25), valamint a Szekszárdi FGKC-val (18–41). Sérülés szerencsére nem hátráltatja őket, azonban a tanulmányi elfoglaltságok miatt továbbra is ugyanazokkal a problémákkal küszködnek, mint az elmúlt szezonban.

Férfiaknál a tavaly hatodik helyen végzett Hőgyészi SC maradt hírmondónak, miután a Holler UFC az utolsó helyen zárt, s a versenybizottság nem hagyta jóvá a dunafölváriak indulását. „Idén a Bács-Kiskun megyei bajnokságban indul a csapat, célunk természetesen az, hogy visszajussunk az NB II-be” – fogalmazott Vajai Miklós, az UFC szakmai igazgatója. Az osztályváltás játékosok távozásával járt, Heller Milán például Bajára, Törteli Olivér fővárosi tanulmányai miatt pesti csapathoz igazolt.
A hőgyészieknél már jobb a helyzet, három edzőmeccsükből valamennyit megnyertek, s Barabás Lajos vezetőedző szerint a védelem összeállt, egyedül a támadójátékon kell még csiszolni. A Koppány-parti együtteshez hárman érkeztek, Vald Benjamin és Vojkovics István az NB I/B-s Pécsi VSE-től, a simontornyai Molnár Balázs pedig Veszprémből tette át a székhelyét, távozó pedig nem volt. „Tavaly a bennmaradás volt a célunk, idén merészebb terveket szövünk, az első öt hely valamelyikére szeretnénk oda érni” – mondta Barabás Lajos, aki kemény bajnokságra számít a Dunaújváros, Mecseknádasd, Kalocsa, Siklós négyes erősítése miatt.

Októberben jön a megyei derbi

A női NB II. Délnyugati csoportjának résztvevői: Balatonboglári SC, Budakalászi SC, Hévízi SK, HORT SE, MK Pelikán-Siklós KC, PTE-PEAC, Siófok KC II., Tamási KC, TFSE, Tolna KC. A Tolna megyei rangadóra október 29-én (szombat, 18 óra) kerül sor, akkor a Tolna KC fogadja a városi sportcsarnokban a Tam-Bau Tamási KC együttesét.

A férfi NB II. Délnyugati csoportjának résztvevői: Bajai KSE, Dunaújvárosi AC, Hőgyészi SC, Izzó SE, Kalocsai KC, Kiskőrösi KSK, MK Pelikán-Siklós KC, Pécsi VSE II., Rinyamenti KC, Sport36-Komló U23, Szigetvári KSE.

A férfi NB II. Délnyugati csoportjának résztvevői: Bajai KSE, Dunaújvárosi AC, Hőgyészi SC, Izzó SE, Kalocsai KC, Kiskőrösi KSK, MK Pelikán-Siklós KC, Pécsi VSE II., Rinyamenti KC, Sport36-Komló U23, Szigetvári KSE. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!