NB I-es női foci

2022.08.28. 09:45

Csak egy félidőn át tudott méltó ellenfél lenni a Szekszárdi WFC

Nyolc gólt kapott az ETO FC Győr otthonában a Szekszárdi WFC a Simple Női NB I harmadik fordulójában.

TEOL

Micskó Márk is tudja, hogy még bele kell rázódniuk az első osztályba

Fotó: Makovics Kornél

A Magyar Kupában címvédő győriek otthonában nem várt könnyű mérkőzés az élvonalban újonc szekszárdiakra, még akkor sem, ha a meccs előtt azt mondta mindenki, hogy több kulcsemberét nélkülöznie kell a kisalföldi egyletnek. Aztán mégsem kellett, bombaerős felállásban várta a szekszárdiakat a házigazda. A győriek kezdőjében ott volt az összes légiós, a fehérorosz Hanna Kazyupa az ukrán Tamila Khimych és a jamaicai Tiffany Cameron is. 

Beharangozó írásunkat itt találja, kattintson ide!

A félelmetes névsor ellenére az első félidőben kimondottan jól tartotta magát Micskó Márk együttese, az ETO csak a 25. percben tudta megtörni a fiatal Szekszárdot, amely a félidő utolsó pillanatában kapott még egy gólt, de a 0–2-es állást igencsak tisztességesnek lehetett mondani. A második félidőben aztán kijött a két csapat közti osztály- és tudáskülönbség, bár azt is hozzá kell tenni, hogy egyéni hibák és védekezésbeli kihagyások miatt kapta sorra a gólokat a szekszárdi egylet. A Győr végül nyolcnál állt meg – Micskó Márk szerint ez a realitás. 

“Sajnálom, hogy csak egy félidőn át tudtunk méltó ellenfelei lenni a bajnok esélyes ETO-nak. Az első félidő jó volt, de amilyen gólokat kaptunk, azt sajnos nem tudom hova tenni. Az első találatukat az ivószünet előtt, a másodikat pedig közvetlenül az első játékrész lefújásának pillanatában szerezték” – mondta a szakember. Az az igazság, hogy valóban van ekkora különbség a két csapat között, ez nem is kérdéses, de a legfájóbb az, hogy a nyolc góljukból ötöt mi ajándékoztunk oda nekik. Valamiért nagyon meg voltunk illetődve ezen a mérkőzésen” – tette hozzá. 

„Nekünk természetesen nem a Győrrel kell felvenni a versenyt, nem is tudjuk. Ettől függetlenül jóval többet vártam a csapatomtól, főleg a második félidőben. Az sajnos nem nézett ki jól… Ezen a szinten nem lehet megengedni, hogy egy pillanatra is alább hagyjon a koncentráció, mert azt az ellenfél könyörtelenül kihasználja” – fűzte hozzá.

A bajnokságban most szünet lesz, a szekszárdiak a negyedik fordulóban, szeptember 10-én a bajnok Ferencvárost fogadják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!