kosárlabda

2019.12.05. 06:38

A csoportelsőségért játszik ma a KSC Szekszárd

Rónai Gábor

20191030_Szekszárd_Kosárlabda Euro Cup Women AKSC Szekszárd – Rutronik Stars_Fotó: Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A csoportgyőzelem megszerzéséért lép pályára a Rutronik Stars Keltern vendégeként az Atomerőmű KSC Szekszárd ma este a női Európa-kupában. Egyszerű a képlet: ha nyer Djokics Zseljko gárdája, akkor elsőként egyből bejut a legjobb nyolc kiemelt csapat közé, ha veszít, akkor nagy eséllyel másodikként megy tovább (ha a Hema is nyer, akkor a KSC-vel szembeni jobb mutatójuk miatt a belgák lesznek az elsők), és egy újabb párharc vár rá a tizenhatba kerülésért.

A kelternieket hazai pályán meggyőző játékkal verte meg a KSC (83–48). Most egy egypontos siker is elég lenne...

„Szeretnénk javítani a Csata otthonában elszenvedett vereség után – mondta Pásztori István másodedző, videóelemző. – A lányok nagyon jól dolgoztak, motiváltak, tele vannak önbizalommal. Fontos számunkra a győzelem, mert nem mindegy, hogy még egy kört kell-e játszanunk, vagy rápihenhetünk a következő meccsünkre. A kelterniek szerkezete egy kicsit megváltozott, két magasemberük is megsérült, akiket kisemberekkel pótoltak, és sokkal gyorsabban játszanak” – tette hozzá a szakember.

A mai program: Rutronik Stars Keltern–Atomerőmű KSC Szekszárd 19 óra. Hema Basket–Herner TC 20.30 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!