labdarúgás

2019.08.17. 21:36

A fű zöld, az ég kék, az Újpest–Paks: döntetlen

Berg Sándor

Fotó: Török Attila

A legutóbbi tizenegy egymás elleni bajnokijuk közül a kilencedik végződött döntetlenre. A atomvárosiak számára négy éve tart a nyeretlenség a lilák ellen.

A kezdeti hazai fölény (az első 10 percben 70 százalékban birtokolta a labdát az Újpest) után kiegyenlítetté, lüktetővé vált a játék. Sok helyzetet azonban nem hozott az első félidő, nem úgy a második, ahol Könyves Norbert révén a Paks szerzett vezetést.

A támadó két perccel pályára lépése után egy megindulását követően Pajovics futott ki a kapujából, de hiába jött, nem érte el a labdát, a Paks 42-ese elhúzta mellette, majd 20 méterről az üres kapuba helyezte azt.

A zöld-fehérek öröme nem tartott sokáig, miután Szankovics kihasználva Holczer bizonytalanságát (a paksi kapus a vonalon ragadt) a hálóba bólintott.

Az utolsó húsz percben mindkét oldalon adódtak lehetőségek, azokkal viszont egyik fél sem tudott élni, így az utolsó négy egymás elleni meccsükön harmadszor végeztek 1–1-re.

OTP Bank Liga, 3. forduló

Újpest FC–Paksi FC 1–1 (0–0). Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2349 néző. Vezette: Solymosi (Garai, Bornemissza)

Újpest: Pajovics – Pauljevics, Ristevski, Litkauszki (Burekovic, 39.), Balázs B. (Bjarnason, 78.) – Sztankovics, Onovo – Simon K., Rácz B. (Kovács L., 62.), Zsótér – Obinna. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Paks: Holczer – Osváth, Lenzsér, Fejes A., Szabó J. – Remili (Könyves, 56.), Balogh B., Papp K., Bartha (Kővári, 75.) – Hahn (Windecker, 83.), Böde D. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Gól: Szankovics (69.), illetve Könyves (58.)

Sárga lap: Balázs B. (44.), illetve Papp K. (29.), Balogh B. (92.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!