Rali Eb

2019.08.18. 14:36

A Herczig, Ferencz kettős feladta a cseh ralifutamot

Műszaki hiba miatt fel kellett adnia a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettősnek a rali Európa-bajnokság hatodik, csehországi futamát.

A menedzsment vasárnapi közleménye szerint a Mol Racing Team párosa az 5. gyorsasági szakasz után mindössze 13 másodpercre volt a dobogótól, azonban olajnyomás problémáik miatt idő előtt be kellett fejezniük a versenyhétvégét.

„Reménykedtünk abban, hogy megjavítható lesz az autó, akkor vasárnap még folytattuk volna a cseh ralit, de nem így alakult” – mondta Herczig Norbert, aki szerint a műszaki hibáig minden „jól ment”.

A Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyező pilóta és társa számára még két futam van hátra az idényből: szeptember 27. és 29 között a ciprusi verseny, november 8. és 10- között pedig a magyarországi viadal következik.

Herczigék az idei első, Azori-szigeteken rendezett versenyt ugyancsak műszaki hiba miatt nem tudták befejezni, a Kanári-szigeteken negyedikek, Lettországban tizenharmadikak lettek, Lengyelországban a nyolcadik, Olaszországban pedig a hetedik pozícióban végeztek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!