Teremfoci

2019.01.28. 17:54

A hosszabbításban verte a Paksi FC az újpestieket

A Paksi FC együttese nyerte a bátaszéki U13-as teremtornát, miután a fináléban hosszabbításban lőtt góllal legyőzte az Újpestet.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

A Bátaszék SE labdarúgó-szakosztálya szombaton rendezte meg a Kalász János-emléktornát. A sorrendben 32. eseményre neves csapatokat hívtak meg a szervezők, jónevű élvonalbeli utánpótlás-nevelő egyesületek léptek pályára a torna névadójáról elnevezett sportcsarnokban.

Az A-csoportban a Pécsi MFC, a Szekszárdi Baka István Általános Iskola együttese, a Spartak Subotica (szerb) és a Paksi FC mérkőzött, míg a B jelű négyesben az Újpest FC, a házigazda Bátaszéki SE, a Bonyhád Völgység LC és a Mohácsi TE szerepelt.

A 2006. január 1-je után született korosztály számára kiírt eseményen komoly díjakat osztottak ki a szervezők. A kvartettek azonos helyezettjei vívták a helyosztókat.

A mezőnyből kiemelkedett a Paksi FC és a Pécsi MFC meccse, a döntőben drámai csatában a paksiak a ráadásban szerzett góllal gyűrték le az Újpest gárdáját, így veretlen mérleggel hódították el a serleget.

A torna eredményei

A-csoport: Szekszárdi Baka István Általános Iskola–Paksi FC 1–9, Pécsi MFC–Spartak Subotica 6–0, Paks–PMFC 2–0, Subotica–Baka iskola 4–4, PMFC–Baka iskola 5–1, Paks–Subotica 5–2.

B-csoport: Bátaszék SE–Bonyhád Völgység LC 1–1, Bonyhád Völgység LC–Mohács 1–0, Bátaszék–Mohács 1–6, Újpest–Bonyhád Völgység LC 11–0, Mohács–Újpest 1–5, Újpest–Bátaszék 5–0.

A helyosztók eredményei

A 3. helyért: Bonyhád Völgység LC–Pécsi MFC 1–4. Döntő: Paksi FC–Újpest FC 1–1, kétszer ötperces hosszabbítás után: 2–1.

A Kalász János-emléktorna végeredménye: 1. Paksi FC, 2. Újpest FC, 3. Pécsi MFC, 4. Bonyhád Völgység LC.

Különdíjasok

A torna legjobb mezőnyjátékosának Kiss Andrást (Újpest) választották, a torna gólkirálya Győrfi Milán (Pécsi MFC) lett, a legjobb kapusnak járó díjat Hekfusz Róbert (Paksi FC) vehette át, a legjobb bátaszéki játékosnak pedig Verhás György (kapus) bizonyult.

A díjakat dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere, Kalász János, a kupa névadójának fia, Lerch Béla főszervező és Faludi József, az esemény támogatója adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!