Labdarúgás

2019.06.19. 08:24

A jó csapategység hozta meg az újabb aranyérmet

Megvédte elsőségét a megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Bonyhád-Börzsöny SE, amely ezzel egy igen szűk elit tagja lett. Az elmúlt tíz évben ugyanis – a börzsönyiekkel együtt – csak négy olyan klub van, amely két egymást követő évben bajnok tudott lenni.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Az elmúlt tíz idényben csupán három együttesnek, a Kisdorogi FC-nek, a Madocsa SE-nek és a Nagymányoki SE-nek sikerült címet védenie, ehhez csatlakozott hivatalosan a múlt hét végén a Bonyhád-Börzsöny SE.

A völgységi együttes jól kezdte a szezont, az első hat fordulóban nem veszített pontot, ráadásul az első öt meccsen még gólt sem kapott. Ennek ellenére a csapatnál sokáig nem foglalkoztak a címvédéssel.

„Úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy az első háromban, érmes pozícióban szeretnénk végezni. A jó rajt után aztán jött egy hullámvölgy a játékunkban, kikaptunk az Aparhanttól (1–3) és a Mó­rágytól (0–3), majd a Nagymányoktól is (1–4), és a Szekszárdot sem sikerült otthon megvernünk (1–1). Az őszi szezon végén mégis jól helyen álltunk, mindössze öt pont volt a hátrányunk a listavezető mórágyiakkal és egy az aparhantiakkal szemben” – fogalmazott Hosnyánszki Zsolt, a börzsönyiek játékos-edzője.

Aztán olyan tavaszt sikerült produkálnia a Bonyhád-Börzsönynek, ami után elérhető közelségbe került az újabb aranyérem. Tizenöt mérkőzésükből tizenkettőt megnyertek Pechár Csabáék, akiknek a szezon hajrájában már megjöhetett az étvágyuk. Ha a statisztikai lapra pillantunk, azt látjuk, hogy a börzsönyiek szerezték a legtöbb győzelmet, szenvedték el a legkevesebb vereséget, s kapták a legkevesebb gólt.

Fotó: Makovics Kornél

„A jó tavaszunk mellett a bajnoki címünkhöz a riválisok bukdácsolása is kellett – szögezte le a völgységiek játékos-edzője. – Lehet, hogy nem mi voltunk a legjobb csapat, de az biztos, hogy a legegységesebb. Már január közepén megkezdtük a felkészülést a szezon második felére, heti két edzést tartottunk, ahol tíz alá egyszer sem csökkent a létszám. A siker kulcsa a jó csapategység és az alázatos munka volt, s ennek hosszútávon aranyérem lett az eredménye – foglalta össze Hosnyánszki Zsolt.

Hogy jövőre melyik osztályban és kikkel vág neki a Börzsöny, egyelőre még nem lehet tudni. A játékos-edző elmondta: folynak az egyeztetések a játékosokkal, s ezt követően jelölik ki az utat, amin jövőre minél sikeresebben végig szeretnének menni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!