kosárlabda

2020.05.09. 07:00

A KSC szerelésére cseréli a PEAC-Pécs mezét Szabó Fanni

Zele Dorina után Szabó Fanni érkezését is bejelentette az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I-es női együttese. A 26 éves bedobó a PEAC-Pécs csapatától érkezik.

Rónai Gábor

Forrás: MKOSZ

Fotó: RONASIFOTO

Nem lassít a szekszárdi klubvezetés, újabb magyar játékos érkezését jelentette be ma Szabó Gergő ügyvezető-elnök.

A 2020/2021-es idényben Szabó Fanni is az Atomerőmű KSC Szekszárd mezét viseli majd. A bedobóval egyéves szerződést kötött az egyesület.

„Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy a Szekszárdnál folytathatom a pályafutásomat, hiszen a KSC mindig is egy nagyon szimpatikus csapat volt számomra – mondta Szabó Fanni. – Tetszik a szellemisége a klubnak, az, hogy egy nagy családot alkotnak, és látszik, hogy rengeteg munka van a teljesítmény mögött. Így hát amikor megkerestek, nem volt nehéz döntés, hogy elfogadom az ajánlatot. Azt várom, hogy egy nagyon összetartó, jó közösséget alkossunk, és mindent megtegyünk egymásért a pályán. Ha ez megvan, akkor az eredmények is jönni fognak, ebben biztos vagyok” – tette hozzá.

Szabó Fanni mondhatni alapembere volt a pécsi együttesnek a mögöttünk hagyott csonka szezonban, hiszen meccsenként átlagban 22,5 percet töltött a pályán, s ezalatt 9,9 pontos, 2,7 lepattanós és 1,6 gólpasszos átlagot hozott össze, amivel a baranyaiak egyik legjobbja volt.

A korábban a Sopront és a DVTK-t is erősítő Szabó Fannival betelt a szekszárdiak magyar magja, amelyet jelenleg Studer Ágnes, Studer Zsuzsa, Theodoreán Alexandra, Gereben Lívia, Bálint Réka és Zele Dorina alkot, de magyarnak számít a nemrég két évet hosszabbító Krjnics Szárá is. Mellettük pedig ott vannak a fiatalok (Miklós Melinda, Vincze Nikolett, Renczes Rebeka, Holcz Rebeka, Horváth Dóra, Pop Annamária, Andi Hanna), akikre egyre inkább lehet számítani. A magyar mag a tervek szerint május 11-én áll munkába, a hathetes postseasont évek óta elvégzi a csapat.

Nemcsak jó játékos, jó ember is

„Gyermekkora óta ismerem Szabó Fannit, kiválóan kosárlabdázott abban a BSE-ben, amely sokszor borsot tört az orrunk alá a korosztályos bajnoki mérkőzéseken – mondta Szabó Noémi, a KSC szakmai és sportigazgatója. – Edzője, Konta Gyula remekül megtanította neki a játék alapjait, már akkor látszott rajta, hogy hihetetlen potenciál rejlik benne. Úgy gondolom, hogy messze nincs a teljesítőképessége csúcsán, könnyed stílusa van, és kiválóan dob távolról és középtávolról egyaránt. Labdaszerzésben is nagyon hatékony, a játékrendszerünkben ezt a képességét is tudjuk hasznosítani. Rendkívül jó játékos és jó ember, aki beleillik klubunk koncepciójába. Már több éve szerettük volna leigazolni, most végre sikerült. Ugyanazt érzem, amit Zele Dorina kapcsán is elmondtam: vezetőedzőnk, Djokics Zseljko kezei alatt mindketten fejlődnek, kitolják teljesítőképességük határait, és biztos vagyok benne, hogy nagyon hasznos tagjai lesznek csapatunknak az új idényben” – mondta Szabó Noémi.

Borítóképünkön: Szabó Fanni (labdával)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!