foci

2020.02.15. 20:36

A labdarúgó NBI mai fordulójának eredményei

Öt mérkőzést rendeztek az NB I 21. fordulójának szombat délutáni programjában.

Öt mérkőzést rendeztek az NB I 21. fordulójának szombat délutáni programjában. A dobogóért folyó harcban a harmadik helyen álló Mezőkövesd már az első félidőben eldöntötte a fontosabb kérdéseket és végül 3-1-re nyert Debrecenben.

A Puskás Akadémia hamar emberelőnybe került a Kisvárda ellen, amit ki is használt és 3-1-re győzött hazai pályán.

A Budapest Honvéd szerezte a forduló első gólját, egy szép Lanzafame szóló végén, és verte a Kaposvárt idegenben 1-0-ra.

A DVTK otthon győzött 2-0-ra a Paks ellen, míg az Újpest hiába lőtte a forduló talán legnagyobb gólját, nem bírt a Zalaegerszeggel idegenben, Radó András két góljával 2-1-re győztek a zalaegerszegiek.

DVSC – Mezőkövesd: 1-3

A 21. forduló délutáni rangadóját a harmadik helyezett Mezőkövesd az egy meccsel kevesebbet játszó, de hatodik helyen álló Debrecen ellen vívta a Nagyerdei Stadionban. Nagy csatát hozott a két együttes küzdelme, az első félidő 29. percében aztán egy jobb oldali szabadrúgást követően Pillár Róbert, a kövesdiek játékosa szerezte meg a vezetést a vendégeknek egy fejesgóllal.

Nyolc perccel később ismét mezőkövesdi gól született, ezúttal a debreceni védők rossz helyezkedését használták ki a vendégek.

Egy szép páros akciót követően Budu Zivzivadze szerezte a meccs második gólját, 0-2-re módosítva az eredményt az első félidő vége előtt.

A második félidő harmadik percében ismét betalált a Mezőkövesd, ráadásul egy óriási tűzijáték végén.

A hazai kapus három bravúrt is bemutatott, aztán közvetlenül közelről a védőket megelőzve, Silye Erik lőtt gólt, ezzel már a 48. percben 0-3-at mutatott az eredményjelző.

A hazaiaknak a 91. percben még egy szépítő találtatra futotta. Nikola Trujic egy szöglet után hatalmas gólt lőtt, így 1-3-al ért véget a mérkőzés.

Puskás Akadémia – Kisvárda: 3-1

A meccs 22. percében tíz emberre fogyatkozott a vendég együttes, miután Cornel Ene kapott piros lapot a játékvezetőtől. Kevesebb, mint negyedóra kellett a hazai csapatnak, hogy éljen az emberelőny adta lehetőségekkel.

Szolnoki Roland jobb oldalról indult a tizenhatos irányába és a 35. percben, ha nem beadásnak szánta a csapatkapitány, akkor tudatosan egy óriási gólt lőtt a Kisvárdának.

A második félidőben 22 perc után jött az újabb gól a hazai csapattól, David Vanecek találatával előbb 2-0-ra, majd öt perccel később Jozef Urblik góljával már 3-0-ra változott az állás.

A Kisvárda erejéből tíz emberrel még egy szépítő gólra futotta Gosztonyi András révén a mérkőzés végén.

Kaposvár – Budapest Honvéd: 0-1

A forduló első találatát, ami egyben a meccs utolsó gólja is volt, a vendégek olasz támadója, Davide Lanzafame szerezte egy szép szólót követően a 6. percben.

A 33 éves rutinos csatárnak ez volt a bajnokságban a 9. gólja, ezzel az esti Ferencváros – MOL Fehérvár mérkőzés előtt holtversenyben az első helyen áll az NB I góllövőlistáján a fehérvári Armin Hodziccal együtt.

DVTK – Paks: 2-0

A hazaiak irányításával indult a mérkőzés, a diósgyőriek a legutóbbi hazai vereség után (DVSC ellen 1-2) mindenképpen javítani akartak saját közönségük előtt. A támadásoknak a 28. percben lett meg az eredménye. Egy baloldali beadásra érkezett kiválóan Mirko Ivanovski, és hat méterről kapásból a kapuba helyezte a labdát.

Két perccel később a paksiak egyenlíthettek volna, Kulcsár egy gyönyörű csellel csapta be a védőjét és lőhetett tíz méterről a kapura. A próbálkozás végül fölé ment, így maradt az 1-0 a DVTK javára. A második félidő első perceiben a hazaiak előtt adódott egy hatalmas lehetőség, de ezúttal a kapufa megmentette a paksiakat az újabb góltól.

A 78. perc legvégén már nem volt a vendégeknek szerencséje, egy gyors diósgyőri kontra végén Florent Hasani lőtt a kapuba.

Zalaegerszeg – Újpest: 2-1

A forduló előtt a 11., azaz kiesőhelyen álló Zalaegerszeg ugyan az első negyedórában többet birtokolta a labdát, de a találkozó első gólját a vendégek szerezték.

Andreas Calcan egy elsőre a kapu előtt veszélytelenül elszálló beadást kezelt le, majd óriási gólt tekert a hazaiak kapujába.

A 25 éves játékos a téli átigazolási időszakban érkezett a negyedik kerületbe, ez volt az első találata új csapatában.

Nem sokáig tartott a lila-fehér öröm, bő tíz perccel később Radó András volt eredményes, és egyenlítette ki az állást, majd a második félidőben a fordítás is összejött. Radó volt ismét eredményes, második gólja már zalaegerszegi vezetést jelentett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában