cselgáncs

2019.06.24. 20:37

A magyarok végeztek első helyen az Atom-kupa összesített csapatversenyében

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Az eredetileg kiadott magyar névsorban nem szerepelt a neve, mégis volt paksi indulója a hétvégén Pakson megrendezett Atom-kupának. A tavalyi versenyhez hasonlóan ezúttal is Veres Marcell képviselte az ASE színeit, ám sok sikerélmény nem jutott neki, hiszen az első körben kikapott a holland Looij Sandertől, s ezzel korán elbúcsúzott a 81 kilogrammosok küzdelmeitől. A junior korosztályban még van visszamérkőzési lehetőség, ha az első fordulóban legyőzött dzsúdóst továbbviszi ellenfele. A holland sportoló nem tette meg a paksiaknak ezt a „szívességet”, így Veres helyezetlenül zárt.

A korosztályos Európa-kupa sorozat hagyományos magyarországi eseményén huszonnyolc ország 413 dzsúdósa lépett tatamira a Gesztenyés úti arénában. Az idén ötvennyolc cselgáncsozónk – negyvenegy férfi és tizenhét nő – mérettette meg magát az atomvárosban.

A magyar csapat mérlege: három arany-, egy ezüst- és két bronzérem, ezzel junior válogatottunk az első helyen zárt az éremtáblázaton, megelőzve Németországot (2, 3, 2) és Nagy-Britanniát (2, 0, 2).

A legfényesebb magyar érmeket egyaránt férfi versenyzőink gyűjtötték be. A 81 kilogrammosoknál öt győzelemmel lett aranyérmes Tóth Benedek (Rákosvidéke Hajtós DSE), aki Kaunas után Pakson is a dobogó legfelső fokára állhatott a sorozatban, május közepe óta három rangos tornán állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A 100 kilogrammosok között Árvai Péter (Ceglédi VSE) négy győzelemmel lett súlycsoportja legjobbja, s ezzel tavalyi lignanói sikere után másodszor állhatott a dobogó legfelső fokára a junior Európa-kupa sorozatban.

A nehézsúlyúak között Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE) ugyancsak négy győzelemmel szerezte meg az első helyezést. A tizennyolc esztendős győri sportoló az ifjúságiak között hét Európa-kupa viadalt nyert meg, a juniorok között ez volt a második nagy diadala.

Az ezüstöt a 60 kilogrammos Vida András (Győri AC) szállította, a bronzokat Varga Brigitta (KSI SE) az 57 kilogrammosok között, illetve Gőz Roland (MTK) a 90 kilogrammban gyűjtötte be.

Hétfőtől két helyszínen, az ASE csarnokban és a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornatermében folytatódott a program a hagyományos versenyt követő nemzetközi küzdelmi edzőtáborral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!