kézilabda

2019.09.10. 17:58

A mutatott játék biztató a rajt előtt

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Két vereséggel zárta az 1000 Éves Város Csurgó elnevezésű nemzetközi felkészülési tornát a Szekszárdi Fekete Gólyák KC felnőttcsapata. Tabajdi Ferenc együttese két horvát csapattól, a RK Lokomotiva Zagrebtől és a ZRK Dugo Selo”55 gárdájával szemben is alulmaradt, s így az utolsó helyen zárt, de Szalai Szonja révén a torna legjobb kapusának járó különdíjat hazahozhatta az FGKC.

Eredmények

RK Lokomotíva Zagreb–Szekszárdi FGKC 27–20 (13–12). A szekszárdi gólszerzők: Nagy Sz. 6 (2), Fehér T. 4 (1), Reisch G. 3, Feri D. 2, Bíró F. 2, Szolnoki N. 1, Bencze D. 1, Tóth B. 1.

ZRK Dugo Selo”55–Szekszárdi FGKC 34–23 (16–12). A szekszárdi gólszerzők: Nagy Sz. 8 (5), Tóth B. 6, Reisch G. 2, Balázs K. 2, Bíró F. 2, Kocsis A. 1, Ambrus K. 1, Fehér T. 1.

– Mivel két első osztályú horvát csapattal játszottunk, inkább a gyakorlás, mintsem az eredmény volt a lényeg. Mindkét mérkőzésen negyven percig próbáltunk az eredményre is figyelni, majd utána mindenki játéklehetőséget kapott – fogalmazott Tabajdi Ferenc. – A horvát bajnokság tavalyi ezüstérmese ellen remekül játszottunk, sokáig vezettünk, de a 40. percben is csak 17–16 volt az eredmény, pedig óriási fizikai hátrányban voltunk. Sajnos kissé felőrlődtünk ezen a mérkőzésen, ráadásul pihenésre sem volt sok idő, mert rögtön következett a második találkozó. A meghatározó játékosaink közül Szalai Szonja és Nagy Szilvia, támadásban még Tóth Barbara tartotta a szintet, a többiek sajnos sokkal erőtlenebb teljesítményt nyújtottak, így a gyengébbik külföldi csapat ellen nagyobb lett a különbség. Remélem, hogy a héten kezdődő bajnokságban az első mérkőzésen „látott arcát mutatja” a csapat – jegyezte meg a szekszárdiak vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!