Kajak-kenu

2019.10.14. 07:10

A negatív gondolatait kell legyőznie Kiszli Vandának

Három számban is megméretteti magát a csütörtökön kezdődő maratoni kajak-kenu világbajnokságon Kiszli Vanda, az Atomerőmű SE idei Európa-bajnoka. Mint mondta, úgy érzi, ezúttal nem sikerült a formába hoznia magát.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött kép

„Őszintén megmondom, nem szeretek a formámról beszélni. Ha jól megy, akkor azért, mert nem akarom elkiabálni, ha meg nem megy jól, akkor meg tudom, hogy furán hangzik, de úgy érzem, lelkiismeret-furdalásom van, hogy a világbajnokság előtt nem sikerült a formábahozás. Sajnos most az utóbbit érzem – árulta el Kiszli Vanda, a paksiak egyesben idén Európa-bajnokságot nyerő maratonistája.

– A válogató óta nem érzem azt a lendületet, amit előtte sokszor az évben! Ennek ellenére tudom, hogy mindent megtettem a felkészülés során, az összes edzést becsülettel végig csináltam, szóval, ha ezt nézzük, hiányérzetem nem szabadna, hogy legyen.”

Pupp Noémi (balról) és Kiszli Vanda Pakson élesítette a „formát” a kínai vb-re Fotó: Beküldött kép

Mint mondta, a válogató után is a fővárosban folytatta az edzéseket Kluka Józseffel, majd az utolsó két hétből másfelet Győrben készült Sztanity László (Csay Renáta edzője) vezette edzéseken. Az utolsó pár napot már Pakson töltötte, ahol páros társával, Pupp Noémivel tudott még gyakorolni Bedecs Ferenc segítségével.

– Most úgy érzem, hogy nem az időeltolódás lesz a legnagyobb ellenfelem. Habár azzal is biztos lesz egy kis harc, mégis talán saját magamat, a negatív gondolataimat kell legyőznöm, hogy száz százalékig magamra, a versenyeimre tudjak koncentrálni – fűzte hozzá a tavaly a portugáliai Vila Verdében 26 kilométeren világbajnoki címet szerző Kiszli Vanda.

A decize-i Eb-arany után a válogatón Czéllai-Vörös Zsófia mögött második helyen zárt Kiszli, s minden bizonnyal a győri lány lesz az egyik legnagyobb ellenfele Shaoxingban is. A két klasszis mindhárom számban, a rövidkörös versenyen, a maratoni távon egyesben és párosban (Czéllai-Vörösnek Kolozsváriné Csay Renáta lesz a társa) is rajthoz áll.

– Kimondva soknak tűnik ez a három szám, és hogy a maximumot kell teljesíteni csütörtökön, szombaton, illetve vasárnap, de sokszor dupláztam már. A rövidkörös verseny akár egy „bemelegítő” versenynek is tekinthető, sokat meg lehet tanulni a pályáról, s tesztelni lehet azt a 3,5 kilométer alatt – mondta a főszám címvédője.

A maratoni világbajnokságon összesen hat Tolna megyei versenyző áll rajthoz. Kiszli Vanda és a paksi Pupp Noémi mellett a szintén paksi kenusok, Hodován Dávid (C2, ifi) és Kollár Kristóf (C1, C2, ifi) szállnak vízre. A tolnaiak színeit Boros Adrián (K1, K2, felnőtt), a szekszárdiakét pedig Nagy Viktória (K1, U23) képviseli. A vb csütörtöktől vasárnapig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!