nhl

2019.05.22. 09:01

A St. Louis lesz a Boston ellenfele a nagydöntőben

A St. Louis Blues kedden megnyerte a vendég San Jose Sharks ellen a nyugati finálé hatodik mérkőzését, így 4-2-es összesítéssel bejutott az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) nagydöntőjébe.

A találkozón a hazaiak nem bízták a véletlenre a döntést: David Perron góljával már 92 másodperc után vezettek, előnyüket az első harmadban az orosz Vlagyimir Taraszenko találatával meg is duplázták a három kulcsemberét – Joe Pavelskit, Tomas Hertlt és Erik Karlssont – nélkülöző Sharks ellen.

A vendégegyüttes a második harmadban szépített, ezt követően viszont már csak a Blues ütött gólt, így 1970 óta az első Stanley Kupa-döntőjére készülhet. A St. Louis-i csapat január 3-án még a liga utolsó helyén állt, ezt követően azonban 45-ből 30 mérkőzését megnyerte az alapszakaszban, így jutott rájátszásba.

A nagydöntőben – csakúgy, mint 1970-ben – a Boston Bruins lesz a St. Louis ellenfele, a finálé első mérkőzését Bostonban játsszák hétfőn.

Eredmény:

nyugati főcsoportdöntő, 6. mérkőzés:

St. Louis Blues-San Jose Sharks 5-1

A párharc végeredménye 4-2 a St. Louis javára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában