labdarúgás

2019.09.08. 18:52

A Szentlőrinc vette el az UFC hazai veretlenségét

Először szenvedett vereséget hazai pályán az idei szezonban a Szekszárdi UFC NB III-as csapata, amelyet a továbbra is veretlen Szentlőrinc SE győzött le egy hajrágóllal.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

 

Minden adva volt egy jó mérkőzéshez. Az időjárás futballra ideális volt, az ellenfél öt forduló után még veretlen volt, a találkozót pedig díjátadó vezette fel, melynek keretén belül a szekszárdi Királyházi Bence átvehette Tolnai Népújság, a Teol.hu és a TMLSZ által a tavalyi megyei élvonalbeli bajnokság tavaszi szezon legjobb játékosának felajánlott közönség- és szakmai díjat.

Az UFC honlapjának beszámolója szerint az őszinte támadófutballt játszó Szentlőrinc irányította a mérkőzést. Az első félidőben a fölényük labdabirtoklásban és a szögletek számában is megmutatkozott, a gólszerzéshez a vendégek jártak legközelebb, de Szűcs Krisztián eszén nem tudtak túljárni.

A szekszárdiak támadójátékát (vagy annak hiányát) mutatja, hogy az 54. percben vezették első komolyabb támadásukat, de Péter Antal lövését blokkolták a vendégvédők. A találkozó nagy részében a mezőnyben gyűrte egymást a két csapat, a tipikus egygólos találkozón végül a baranyaiak erőfeszítéseit koronázta siker.

– Az első félidőben ellenfelünk védekezésre kényszerített bennünket, ezt az időszakot jól megoldottuk. A másodikban kiegyenlítettebbé tettük a játékot, ezért sajnáljuk, hogy nem sikerült pontot szerezni – fogalmazott Dienes Pál, a szekszárdiak edzője.

NB III, Közép csoport, 6. forduló

Szekszárdi UFC–Szentlőrinc SE 0–1 (0–0). V.: Gál P. (Marozsi, Urgyán). Szekszárd: SZŰCS K. – KVANDUK J., Márton E., Dudás D., FÜREDI – Királyházi, Lékó, Budai D., Kesztyűs M. (Vituska I., 76.) – Fejes P., Péter A. Edző: Dienes Pál. Szentlőrinc: Hajagos – Czuczi, Havas, Keresztes, Popadic – Hleba, Aszalós (Pergel, 64.) – Harsányi I. (Németh K., 80.), Horváth F. (Crnojacki, 63.), Vajda – Juhász L. Edző: Gombos Zsolt. Gól: Keresztes B. (85.).

A Szekszárd szombaton az Iváncsa vendége lesz (16 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!