Női labdarúgó-vb

2019.06.11. 18:43

A vártnál kevesebben látogatják a női vb-meccseket

Egyelőre a vártnál kevesebben tekintik meg a helyszínen a Franciaországban zajló női labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit.

A nemzetközi szövetség (FIFA) egy hónappal ezelőtt arra figyelmeztette az érdeklődőket, hogy már csak néhány meccsre lehet jegyeket kapni. Gianni Infantino elnök múlt héten közölte, az 52 találkozó közül húszra elfogytak a belépők, ezt a FIFA kedden 14-re helyesbítette.

Az első négy játéknap kilenc mérkőzése közül csak kettő, a brazilok, valamint a házigazda franciák meccse volt telt házas, a további hét találkozón sok volt az üres szék a lelátókon.

A FIFA nem adott magyarázatot, amikor az AP amerikai hírügynökség arról érdeklődött, egy hónapja miért sugallták, hogy jól fogynak a belépők, és azokat már csak erősen korlátozott számban lehet kapni. Mint kiderült, jó néhányan éppen ennek hatására hagytak fel a jegyek keresésével.

A meccshelyszínek kiválasztása sem tűnik minden esetben átgondoltnak, az angol válogatott például a Franciaország északnyugati részén lévő Le Havre-ban játszik Argentínával, ahova az angol szurkolók körülbelül háromórás utazást követően juthatnak el Párizsból közúton vagy vasúton, illetve Portsmouth-ból mehetnek komppal is, de az nagyjából öt órát vesz igénybe.

A nemzetközi szövetség szerint július elején a két elődöntőn és a finálén biztosan telt ház lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában