kosárlabda

2020.05.08. 08:36

Az első számú akar lenni

Valerio Bodon Vincent nem bánta meg, hogy tavaly nyáron az Atomerőmű SE-hez szerződött, ahol célja, hogy a következő szezonban a csapat első számú fiatal játékosa legyen.

TN

Fotó: Molnár Gyula

Nagy változást hozott az akkor 18 éves fiatal életében a 2019-es esztendő, miután a fővárost és az NB I/B-s Budapest Honvédot elhagyva az élvonalban szereplő Atomerőmű SE-hez szerződött. Valerio Bodon Vincent az utanpotlassport.hu oldalnak elmondta, nem bánta meg akkori döntését, még akkor sem, ha nagyon komoly váltás volt ez az életében.

„Úgy vélem, készen álltam a feladatra, nem bántam meg az átigazolást – fogalmazott a paksiak 19 éves kisembere. – Elégedett mindazonáltal nem lehetek, mert ennél többre vagyok képes – fogalmazott a felnőtt válogatott bő keretébe is helyet kapó, egyes, kettes és hármas poszton is bevethető fiatalja. – Bátrabban, felszabadultabban kell kosaraznom. Mondhatni, minimális mértékben önbizalomhiányom volt a pályán, de úgy vélem, ez természetes, hiszen minden szempontból éles volt a váltás: otthagytam a fővárosi, nyüzsgő világot, emiatt jóval csendesebb mindennapokkal találtam szemben magam. Nyilván a családommal sem találkozom túl gyakran, nem beszélve az első- és a másodvonal közti színvonalbeli különbségről” – tette hozzá.

A 201 centiméteréhez alig több mint nyolcvan kilogramm párosul, így a paksiak játékosa tudja, nemcsak fejben, de fizikálisan is fel kell nőnie az A-csoportos bajnokság szintjére.

„Rengeteg erősítésre van még szükségem, emellett stabilizálnom kell a játékomat. Biztos pontja szeretnék lenni a gárdának – beszélt a jövőbeni terveiről. – A következő évadban életbe lép a fiatalszabály, amely szerint legalább egy, 23 évnél fiatalabb hazai kosarasnak a pályán kell lennie az alapszakasz mérkőzéseinek első félidejében. A célom az, hogy én legyek az első számú fiatal, s rendszeresen játszhassam az ASE-ban! – mondta Valerio Bodon Vincent, aki tisztában van azzal, hogy rengeteget kell még azért küzdenie, hogy elérje hőn áhított célját.

Valerio Bodon számokban

Az ASE 19 éves fiatalja a csonka szezonra sikeredett 2019/2020-as idényben tizenegy bajnokin szerepelt, de csak a Jászberény (77-62) és a ZTE (94-70) elleni hazai mérkőzésen szerzett pontot. Előbbi ellen volt a legtöbbet, húsz percet a pályán, de utóbbi ellen kifejezetten remekelt: 10 pontja mellé leszedett két pattanót, és kiosztott egy asszisztot is. A tavaly nyári U18-as Európa-bajnokságon a 15. helyen végzett magyar válogatott egyik húzóembere volt (15,4 pont, 6,5 lepattanó, 1,6 gólpassz átlagban).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!