labdarúgás

2018.08.11. 08:15

Az Újpest ellen már saját stadionjában játszik a Paksi FC

Az Újpest ellen mutatkozhat be saját szurkolói előtt a Paksi FC az OTP Bank Liga idei szezonjában. A vasárnapi mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Péntek délután szállt fel a fehér füst, ami jelezte, az atomvárosban rendezik meg a Paksi FC és az Újpest bajnoki mérkőzését. Mint ismert, a Fehérvári úti stadion vendégszektora nem készült el a szezonrajtig, s a Vidi elleni találkozó mellett a most vasárnapra kiírt lilák elleni mérkőzés paksi megrendezése is veszélybe került.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy csütörtökön dől el, fel kell-e cserélni a pályaválasztói jogot vagy sem. Végül egy nappal később, a pénteki pályabejárás után a szervezők mindent rendben találtak, így végre hazai pályán is bemutatkozhat az új szezonban a zöld-fehér egylet. Az Újpest ellen nemcsak a csapat, de a három meccses eltiltását a múlt héten Kispesten letöltő Csertői Aurél is debütálhat.

Kell is a szakember jelenléte az oldalvonal mellett, hiszen nyolc éve nem kezdte ilyen gyengén a szezont az atomvárosi gárda, akik akkor két vereség mellett szintén egy döntetlent értek el három forduló alatt. Pontjaik számát most az egyik kedvenc csapatuk ellen növelhetik.

A két gárda 27 NB I-es meccse közül a Paks tizenegyet, az Újpest hatot nyert meg, ebből az atomvárosban egyet, annak is már öt éve (4–2).

Nagy közhely, de a győzelemhez tényleg gólt kell szerezni, ami az utóbbi négy Újpest elleni mérkőzésen nem jött össze Bertus Lajoséknak.

Márpedig a paksiaknak már el kell kezdenie gyűjtögetni a győzelmeket, s azzal együtt a pontokat, ha az első hat között akarnak végezni a szezon végén. A lilák legyőzését ugyanakkor egyik alapemberük, a Bp. Honvéd ellen kiállított Papp Kristóf nélkül kellene véghez vinniük.

A fővárosiak az utolsó öt idegenbeli meccsükön nem kaptak ki, s új hír velük kapcsolatban, hogy egy évre kölcsönvették a Gent grúz utánpótlás és felnőtt válogatott középpályását, Giorgi Beridzét.

Paks, Fehérvári út, vasárnap, 17 óra (tv: M4 Sport). Vezeti: Berke Balázs

Paks: Nagy G. – 77 Kulcsár D., 96 Lenzsér, 5 Gévay, 30 Szabó J. – 8 Kecskés T., 46 Simon Á., 26 Bertus – 10 Haraszti, 90 Simon A., 39 Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél

Újpest: 1 Pajovics – 21 Balázs B., 19 Bojovics, 17 Horj, 68 Burekovic – 2 Szűcs K., 14 Sankovic, 14 A. Diallo, 26 Nagy D., 6 Nwobodo – 86 Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

(A játékosok neve előtt a mezszámukat tüntettük fel.)

Ez lesz még

A Ferencváros ellen avatja fel stadionját a Kisvárda, de nemcsak az új aréna, hanem a hazaiak új vezetőedzője, Dajka László is debütál. Két nyeretlen csapat találkozik Szombathelyen, a Haladás a Puskás Akadémiát fogadja.

OTP Bank Liga, a 4. forduló további párosítása Szombat: Kisvárda–Ferencváros 19.30 (v.: Pintér Cs.), Szombathelyi Haladás–Puskás Akadémia 19.30 (v.: Solymosi), MTK Budapest–Diósgyőri VTK 19.30 óra (v.: Andó-Szabó).

Vasárnap: Mezőkövesd–Bp. Honvéd 19 (v.: Erdős).

A MOL Vidi–Debrecen mérkőzést tegnap lapzártánk után játszották Felcsúton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!