US Open

2017.08.31. 06:11

Babos Tímea megizzasztotta Sarapovát

Búcsúzott a a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságtól Babos Tímea a második fordulóban, miután három játszmában kikapott az ötszörös Grand Slam-bajnok Marija Sarapovától.

Flushing Meadows, 2017. augusztus 29. Babos Tímea játszik a svájci Viktorija Golubic ellen az amerikai nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének elsõ fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2017. augusztus 28-án. Babos 7:5, 5:7, 7:5 arányban gyõzött. (MTI/EPA/Ray Stubblebine) *** Local Caption *** 53000073

A magyar és az orosz teniszező korábban még nem találkozott egymással, ám egyikük számára sem volt ismeretlen az Arthur Ashe Stadion: Sarapova, a torna 2006-os bajnoka már számtalan mérkőzést vívott itt, míg Babos tavaly a harmadik fordulóban Simona Halep ellen léphetett pályára a világ legnagyobb teniszstadionjában.

A mérkőzés az első fordulóban a svájci Viktorija Golubicot nagy csatában legyőző magyar játékos brékjével indult, ám Sarapova 2:2-nél egyenlített. Babos a folytatásban is jól játszott, ismét el tudta venni az orosz világsztár adogatását, s saját szerváinál 5:3-ig magabiztosan, határozottan teniszezett.

A szett hajrájában a 30 éves Sarapova előbb kiegyenlített, majd miután Babosnak egy újabb brék után másodszor sem sikerült kiszerválnia a játszmát, jöhetett a rövidítés. Ebben az orosznak alaposan meggyűlt a baja az adogatásaival, és bár Babos sem játszott hibátlanul, 7-4-re megnyerte a tiebreaket, s szettelőnybe került.

A második játszma rögtön egy Sarapova-brékkel indult, a 24 éves magyar teniszező azonban – kihasználva az orosz újabb hibáit – 0:2 után 3:2-nél már vezetett. A világranglistán 59. Babost láthatóan feldobta, hogy sok néző előtt, jó ellenféllel mérkőzhet, míg riválisa sokáig nagyon feszülten teniszezett. A játszma végére aztán megnyugodott és magára talált a korábbi bajnok, így kiegyenlített.

A harmadik szettben az orosz végleg átvette az irányítást, ekkor már nem sok esélyt adott a szép lassan egyre hitehagyottabbá váló Babos Tímeának, s végül 2 óra 21 perces csata végén jutott a harmadik fordulóba.

Az ötszörös GS-győztes, volt világelső Sarapova április óta versenyez, miután letöltötte 15 hónapos eltiltását, amelyet doppingvétség – meldonium használata – miatt kapott. Azóta több tornán szabadkártyával indult, de a Roland Garroson és Wimbledonban nem játszhatott. A világranglistán jelenleg 146. Sarapova legutóbb a 2016-os Australian Openen vett részt Grand Slam-viadalon, a US Openen pedig 2014-ben indult ezt megelőzően.

Marija Sarapova (orosz)-Babos Tímea 6:7 (4-7), 6:4, 6:1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!