Australian Open

2018.01.23. 08:27

Babosék elődöntősök párosban

Az ötödik helyen kiemelt magyar, francia duó kedden három szettben, 2 óra 22 perc alatt múlta felül az elsőként rangsorolt Andrea Sestini Hlavackova, Csan Latisha cseh, tajvani kettőst.

Honlapja szerint a magyar játékos először játszott női párosban az elődöntőért az Australian Openen, és számos fordulat után hatalmas győzelmet ünnepelhetett a régi-új társ, Mladenovic oldalán.

A 47 perces első szettben Babosék a hetedik gémben brékeltek, majd 5:4 után 15-40-ről fordítottak, és kihasználták második játszmalabdájukat.

A 28 perces második felvonásban nagyot fordult a mérkőzés: a tajvani-cseh kettős háromszor brékelt, esélyt sem adott ellenfelének.

Az utolsó játszmában a magyar-francia duó 3:3 után hatalmas csatában értékesítette negyedik bréklabdáját, de az ellenfél kiegyenlített. Jöhetett a mindent eldöntő rövidítés, melyben Hlavackováék 4-1-re elhúztak, ám Babos és Mladenovicnak 6-4-nél mérkőzéslabdája volt. Ezt még nem tudták kihasználni, ám a harmadikat már igen, így végül ők ünnepelhettek.

„Nagyon kemény meccs volt, rengeteg fordulat és változatosság volt végig. Az első szett tényleg a teniszről szólt, ide-oda játszottunk, több brékkel. Aztán a második játszma elején sok sanszunk volt, amelyeket nem használtunk ki, utána felőröltek bennünket. A döntő játszma igazi ki-ki szett volt: először mi nyertük el az adogatásukat, majd azonnal vissza is brékelt az ellenfél. A rövidítés is nagyon kemény volt, hatalmas izgalmakkal”

- értékelt honlapján Babos.

A magyar teniszező, aki először jutott az Australian Open elődöntőjébe Hlavackovával tavaly WTA-világbajnok lett.

A 2014-ben wimbledoni döntős magyar-francia kettős ellenfele az elődöntőben a nyolcadik helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Peng Suaj tajvani, kínai páros lesz.

Eredmény:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.)-Andrea Sestini Hlavackova, Csan Latisha (cseh, tajvani, 1.) 6:4, 0:6, 7:6 (8-6)

Vegyes párosban Babos Tímea az indiai Rohan Bopannával az oldalán bejutott a negyeddöntőbe.

Babosék ötödik helyen kiemelt kettőse kedden két szettben, 66 perc alatt verte a Franko Skugor, Vania King horvát, amerikai duót.

Eredmény:

Rohan Bopanna, Babos Tímea (indiai, magyar, 5.)-Franko Skugor, Vania King (horvát, amerikai) 6:4, 6:4

Borítófotó: Babos Tímea (b) és a francia Kristina Mladenovic a cseh Andrea Sestini Hlavackova és a tajvani Csan Latisha kettős elleni mérkőzésen az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosának negyeddöntőjében Melbourne-ben 2018. január 23-án. (MTI/AP/Ng Han Guan)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!