Labdarúgás

2018.06.04. 08:52

Balesetet szenvedett a magyar válogatott játékos

Predrag Bosnjak nem lép pályára a fehéroroszok és ausztrálok elleni felkészülési mérkőzéseken.

Dunaújváros, 2016. augusztus 7. A szombathelyi Predrag Bosnjak (b) és Korozmán Kevin, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott MTK Budapest - Swietelsky Haladás mérkõzésen Dunaújvárosban 2016. augusztus 7-én. A mérkõzést a Haladás nyerte 2-0-ra. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint vasárnap este történt a baleset, amikor Bosnjak a válogatott összetartására utazott Telkibe. A Haladás futballistájának nem esett komolyabb baja, mindössze a jobb térdét ütötte be erősebben, a Georges Leekens vezette szakmai stáb azonban a játékossal közösen elővigyázatosságból úgy döntött, hogy eltekint a szerepeltetésétől a két barátságos összecsapáson.

„Nagyon sajnálom, hogy ilyen szerencsétlen helyzet adódott, hiszen nagyon kíváncsiak voltunk rá, hogy Predrag Bosnjak hogyan teljesít az edzéseken, illetve adott esetben a mérkőzéseken” – mondta az mlsz.hu-nak a belga szövetségi kapitány. „Mivel azonban nincs százszázalékos állapotban, ezért abban állapodtunk meg, hogy visszautazik a családjához. Ugyanakkor ha továbbra is ilyen jól teljesít, mint az utóbbi időszakban, akkor a jövőben is nyitva áll majd előtte a válogatott ajtaja.”

„Annak természetesen örülök, hogy komolyabb bajom nem esett, ugyanakkor csalódott vagyok, hogy nem tudom megmutatni magam, és nem tudom segíteni a csapatot, pedig nagyon vártam, hogy megérkezzek a válogatotthoz és elkezdjük a felkészülést. Bízom benne, hogy a jövőben lesz még alkalmam ezt bepótolni” – fogalmazott a 32 éves Predrag Bosnjak.

Az egyszeres válogatott védő 2014 áprilisában az Albánia elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be a magyar nemzeti csapatban.

Az már korábban eldőlt, hogy Nagy Dominik, a Ferencváros labdarúgója sem állhat most a válogatott rendelkezésére, mivel agyrázkódást szenvedett csapata szombati bajnoki mérkőzésén, ezért kórházba szállították, ahol megfigyelés alatt tartják.

A válogatott szerdán a fehéroroszok vendége lesz Bresztben, szombaton pedig a világbajnoki résztvevő ausztrálokat fogadja a Groupama Arénában.

Hétfőn délelőtt egyéni edzés, délután pedig már hagyományos tréning szerepel a csapat programjában.

Borítókép: Predrag Bosnjak (b) és Korozmán Kevin az MTK Budapest-Swietelsky Haladás mérkőzésen 2016. augusztus 7-én.

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában