barátságos mérkőzés

2017.08.08. 11:25

A Barcelona simán nyert a Chapecoense ellen az idénynyitón

Az FC Barcelona 5-0-ra nyert a Chapecoense ellen a labdarúgó Joan Gamper Kupáért kiírt mérkőzésen.

A barátságos találkozóra még tavaly decemberben hívta meg a Barcelona a brazil csapatot, amelynek 19 labdarúgója vesztette életét másfél héttel korábban egy légikatasztrófában.

A Barca hagyományos szezonnyitójára – amely a klub alapítója nevét viseli – mindig egy héttel a spanyol bajnoki rajt előtt kerül sor a Camp Nou Stadionban.

A hazai csapat góljait Gerard Deulofeu, Sergio Busquets, Lionel Messi, Luis Suárez and Denis Suarez szerezte.

A dél-amerikai együttesben a katasztrófa túlélőit – Helio Netót, Jakson Follmannt és Alan Ruschelt – külön köszöntötték, amikor kivonultak a játéktérre, s a kezdőrúgást Follmann és Neto végezte el.

„Megtiszteltetés, hogy itt fogadhatjuk a Chapecoense futballistáit, mindazok után, amiken keresztülmentek. Számíthatnak a szolodaritásunkra”

- mondta Ernesto Valverde, a Barcelona új edzője a mérkőzés előtt.

„A mai egy különleges nap, nagyon örülünk, hogy itt vagytok, reméljük, ez olyan élmény lesz a számotokra, amit soha nem feldtek majd”

- tette hozzá a csapatkapitány Andrés Iniesta.

A Chapecoense a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor repülőgépe – a kifogyott üzemanyag miatt – röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A Chapecoense 19 játékosa hunyt el az összesen 71 áldozattal járó szerencsétlenségben. Később a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy a Chapecoensét nyilvánítja a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!