Megvédték a bajnoki címet

2017.08.05. 22:54

A Bayern München nyerte a német Szuperkupát

A bajnok Bayern München labdarúgócsapata nyerte a német Szuperkupát, miután 2-2-es döntetlent játszott a Borussia Dortmund otthonában, majd tizenegyes-párbajban jobbnak bizonyult.

A vendégcsapatból sérülés miatt Arjen Robben, Jérome Boateng, James Rodriguez, David Alaba, Manuel Neuer, Thiago Alcántara és Juan Bernat is hiányzott.

A meccs elején a hazaiak Christian Pulisic góljával megszerezték a vezetést, majd kisvártatva Robert Lewandowski egyenlített. A második félidőben Pierre-Emerick Aubameyang volt eredményes, de a 88. percben egy müncheni szabadrúgás után Lukasz Piszczek lábáról a dortmundi kapuba került a labda (2-2), így tizenegyes-párbaj döntött a kupáról.

A Borussia részéről Sebastian Rode és Marc Bartra is hibázott, a Bayern lövői közül viszont csak Joshua Kimmich rontott, így a bajorok megvédték címüket és történetük során hatodik alkalommal hódították el a trófeát.

Eredmény, Német Szuperkupa:

Borussia Dortmund-Bayern München 2-2 (1-1, 2-2), tizenegyesekkel: 4-5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!