futsal

2018.10.01. 20:27

Biztató főpróbát tudott le a Tolna és a Szekszárd

A WSH Tolna-Mözs Gyulán, a Szekszárd FC női futsalcsapata hazai pályán az Astra Kiskunfélegyháza elleni győzelmével hangolt a vasárnapi megyei rangadóra.

Berg Sándor

Első hazai mérkőzését játszotta az új szezonban a Szekszárd, amely az Astra elleni mérkőzés előtt elbúcsúztatta visszavonuló játékosait, Horváth Katalint és Megyes Ágnest. A kisebb ünnepély után a pályán látott játék miatt is tapsolhattak a szurkolók, a szekszárdi színekben most debütáló Anna Shulha büntetőt harcolt ki, amit Beke Adrienn értékesített.

Helyzetekből a folytatásban sem volt hiány, s a három új szerzemény, Megyeri Boglárka, valamint az ukrán Maria Vaskovecs és Anna Shulha is góllal mutatkozott be szekszárdi mezben saját közönsége előtt. A légiósok találatának külön pikantériát ad, hogy azokat annak az Ősz Csengének lőtték, akivel az előző szezonban még ugyanazért a célért küzdöttek a Tolna-Mözsnél.

„Egy nagyon erős, magyar válogatottakkal teletűzdelt Astrát sikerült magabiztos, jó játékkal legyőzni, amiért jár a gratuláció a lányoknak. Ha a helyzetkihasználásunk jobb lett volna, nagyobb arányú is lehetett volna győzelmünk. Azt érzem, hogy jó úton indultunk el, örülök új játékosaink nagyszerű bemutatkozásának hazai környezetben” – foglalta össze a látottakat Micskó Márk, a szekszárdiak edzője.

Nem volt miért izgulniuk Gyulán a tolna-mözsieknek sem, akik a Thelena Kupán aratott 4–1-es győzelmükhöz hasonlóan vették a békési akadályt: Halászi Kinga és Horváth Hanna bombagólja megadta a mérkőzés alaphangulatát, az öngól pedig még nagyobb lökést adott a Magyar Kupa-címvédőnek a folytatásra. Ugyan Deczki Vandának néhány védést be kellett mutatnia, ennek ellenére az egész mérkőzésen uralta a találkozót Nagy Roland csapata, amelynek győzelme egy percig sem forgott veszélyben.

„Meggyőző, helyenként szép játékkal sikerült nyernünk egy jó erőkből álló Gyula ellen. Nem szabad elkényelmesednünk az eredmény láttán, mert az öt szerzett gól ellenére sok helyzetet hagytunk ki. A győzelem jó előjel lehet a szezon első hazai mérkőzése előtt, amit talán legnagyobb riválisunk, a Szekszárd ellen fogunk játszani” – fogalmazott Nagy Roland, a tolnaiak edzője, utalva a két megyei csapat vasárnapi találkozójára.

Női NB I, 2. forduló.

Gyulai Amazonok–WSH Tolna-Mözs 1–5 (0–3).

Gyula, v.: Szelezsán (Baráth, Krajcsovics).

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Horváth H., Halászi, Varga A. Csere: Hegyi, Nádudvari, Farkas K. Edző: Nagy Roland.

Gólszerzők: Heidt (23.), illetve Hegyi (30., 39.), Horváth H. (10.), Halászi (14.), Balogh N. (16., öngól).

Szekszárd FC–Astra Kiskunfélegyházi Bulls FC 4–2 (2–0).

Szekszárd, v.: Hartung (Sipos L., Horváth J.).

Szekszárd: Hargas – Shulha, Ganczer, Vaskovets, Beke. Csere: Kágyi Á., Gősi, Jarova, Buchmüller, Megyeri. Edző: Micskó Márk.

Gólszerzők: Beke (12., büntetőből), Megyeri (17.), Vaskovets (26.), Shulha (35), ill. Kiss G. (28.), Sipos L. (40.).

Kiállítva: Dikanová (12., Astra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!