futsal

2018.11.12. 20:26

Bombagólokkal jutott be a legjobb nyolcba a Tolna

A címvédő WSH Tolna-Mözs 2–1-re legyőzte a Szekszárd FC-t a Magyar Kupa második fordulójában, így bejutott a legjobb nyolc közé.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Ez a csata minden körülmények között rangadó, hát még akkor, amikor az élvonalbeli bajnokságban a két megyei rivális áll az első és a második helyen. A szurkolók ki is tettek magukért, fantasztikus hangulat uralkodott a tolnai sportcsarnokban, amikor a csapatok kifutottak a parkettre. Szépen megteltek a lelátók, szokás szerint az egyik szeksztort a tolnaiak, a másikat a szekszárdiak töltötték meg. Lengtek a zászlók, szóltak a kürtök, a dobok – legutóbb talán az oroszok elleni válogatott meccsen lehetett átélni hasonlót a csarnokban.

A derbihez ünnep is dukált, a meccs előtt a szekszárdi Hargas Annamária és a tolnai Varga Adél átvehette az előző idény legjobb kapusának és játékosának járó díjat.

Itt még mindketten mosolyogtak, a meccs után azonban már csak utóbbinak volt oka az örömre. Mert hiába játszott kezdeményezőbben a Szekszárd, hiába voltak nagyobb helyzetei, a gólokat a Tolna lőtte, pontosabban Halászi Kinga. Egyszer a félpályáról talált be, egyszer pedig – már a hosszabbításban – szabadrúgásból bombázott a bal felsőbe. A kettő között Beke Adrienn csak szépíteni tudott. Hiába rohamozott a végén az egyenlítésért a Szekszárd, vagy a kapufa, vagy a kapusa segítette ki a Tolnát, így a címvédő jutott be a következő körbe a Magyar Kupában.

„Egy jól felkészített Szekszárd ellen sikerült fegyelmezett, jó játékkal nyernünk és továbbjutnunk! Jó úton haladunk, ezen szeretnénk folytatni a jövőben is! Gratulálok a csapatomnak!” – nyilatkozta a meccs után Nagy Roland, a Tolna-Mözs edzője.

„A párharc előtt úgy gondoltam, amelyik csapat továbbjut, annak hatalmas esélye lesz a végső sikerre. Nekünk ez most nem sikerült, de nem vagyok elkeseredve, mert a lányok mindent megtettek, végig uralták a mérkőzést. Nem a jobb, hanem a szerencsésebb csapat győzött” – értékelt Micskó Márk, a Szekszárd FC szakvezetője.

Női Magyar Kupa, 2. forduló.

WSH Tolna-Mözs–Szekszárd FC 2–1 (1–1). Hosszabbítás után.

Tolna, 450 néző. V: Nagy K. (Hadnagy A., Molnár T.).

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Horváth H., Halászi, Varga A. Csere: Farkas K., Bakos N., Urbán, Nádudvari A., Mészáros D.

Szekszárd: Hargas – Megyeri, Vaskovecs, Buchmüller, Ganczer. Csere: Shulha, Kágyi, Lovász, Gősi, Jarova, Horváth K., Beke.

Gól: Halászi (7., 51.), ill. Beke (8.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!