magyar kupa

2019.09.19. 09:51

Bonyhád újra futball-lázban ég

Négy év után ismét NB I.-es csapatot láthat vendégül a Magyar Kupában a Bonyhád VLC, amely a Puskás Akadémia ellen fut ki a pályára szombaton három órakor.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Megint NB I.-es gárda jutott a bonyhádiaknak a kupában. A völgységiek 2015-ben a Bp. Honvédot fogadhatták (a kispestiek csupán 2–0-ra tudtak nyerni), most pedig a Puskás Akadémia érkezik a hamarosan teljes átalakításon áteső Sport utcai stadionba.

A Bátaszék elleni szombati bajnoki (0–0-ra végeztek a felek) lefújása óta minden idegszálukkal a felcsútiak elleni fellépésre koncentrálnak Máté Róberték, akik szeretnék egy újabb emlékezetes találkozóval megajándékozni szépszámú szurkolótáborukat.

A Puskás Akadémia nem egy nézőcsalogató klub, mint amilyen a Fradi vagy az Újpest, de a felcsútiak idén remekül teljesítenek a magyar élvonalban, a Fehérvár és a Mezőkövesd mögött a harmadik helyen állnak. Olyan kiváló futballistákkal a keretükben, mint a Hajduk Splittől hazatérő, 18-szoros válogatott Gyurcsó Ádám.

A Puskás a hétvégén 2–0-ra verte a Kaposvári Rákóczit, s hat meccsen három győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel áll a dobogón. A kupában a 2017/2018-as kiírásban döntőt játszottak az Újpesttel, s a 2–2-es rendes játékidő után csak tizenegyesekkel maradtak alul.

A bonyhádiak több NB I.-es csapatot is fogadhattak a múltban az MK-ban, ahol a legemlékezetesebb meccsüket 2005-ben vívták, amikor is a Bp. Honvéddal a rendes játékidőben 2–2-re végeztek, s a kispestiek csak a hosszabbításban tudtak föléjük kerekedni (2–5). Akkor 1600-an szurkoltak a bonyhádi srácoknak, s most is nagy az érdeklődés. Jó idő lesz szombaton, így szinte biztos, hogy közel ezren ott lesznek a pálya körül.

A csapat a héten nem is edzett a centerpályán, hogy az a legjobb állapotában várhassa a felcsúti együttest. A jegyárak sem szöktek az égbe, a felnőttek 700, a nyugdíjasok és a diákok 350 forintért válthatnak tiketteket.

A játékosok feldobódottak, hogy NB I.-es csapat ellen mutathatják meg, hogy mire képesek, ugyanakkor realisták, tisztában vannak vele, hogy a Puskás a favorit. Ennek ellenére szeretnék megnehezíteni a felcsútiak dolgát.

„Igyekszünk a tudásunk legjavát nyújtani szombaton, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A múltban akadt pár emlékezetes meccsünk a kupában, remélem, hogy ez is azok közé tartozik majd” – mondta Pap Roland, a bonyhádiak NB I.-et is megjárt kapitánya.

A kupameccs miatt elmarad a bajnokság szombatra kiírt Völgységi el Clásicója. Azóta az is eldőlt, hogy a Bonyhád VLC–Majosi SE rangadót november 23-án, 13.30 órakor pótolják majd.

És a többiek

A BVLC mellett még három Tolna megyei klub érdekelt a Magyar Kupában. A megye egyes Tamási 2009 FC a szintén megye egyes Tihanyt, az NB III.-as Szekszárdi UFC az ugyancsak harmadosztályú Lipótot fogadja, míg az NB I.-es Paksi FC az NB III.-as Putnok otthonába látogat. Mindegyik meccs szombaton 15 órakor kezdődik.

A Puskás Akadémiánál semmit sem bíznak a véletlenre

Alaposan feltérképezik a bonyhádi csapatot, mondta Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

„Mint bármely más ellenfélből, a Bonyhádból is felkészülünk, óriási hibát követnénk el, ha nem így tennénk – mondta a felvidéki szakember. – Tudjuk jól, a kupában minden megtörténhet, mi pedig nem szeretnénk kellemetlen meglepetést. Komoly céljaink vannak a Magyar Kupában, így egyetlen meccset sem veszünk félvállról. Elképzelhető, hogy egy-két olyan labdarúgó is pályára lép, aki eddig kevesebb szerepet kapott, de szeretném ismét hangsúlyozni: a kupában a lehető legmesszebb akarunk jutni – ennek megfelelően fogom összeállítani a csapatot szombatra. A bajnokságban egyelőre jól megy nekünk, de nem téveszt meg bennünket, hogy a harmadik helyen állunk. Tisztában vagyunk vele, hogy folyamatosan fejlődnünk kell ahhoz, hogy ilyen jó eredményt érhessünk el a bajnokság végén is” – mondta a Puskás Akadémia vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!