labdarúgás

2017.06.29. 14:28

Détári: Mi még a grundon tanultunk meg cselezni

A korábbi világválogatott középpályás szerint az utánpótlás-nevelés az alapja mindennek, de hiányzik a fiatalok játékából a vagányság. A Honvéd bajnoki címét megérdemeltnek, Marco Rossit pedig remek edzőnek tartja.

Mediaworks Online / nemzetisport.hu

A 61-szeres Détári Lajost nem hívták meg a kispesti gárda bajnokavató meccsére, viszont felkérték, hogy vegyen részt az Eintracht Frankfurt kupadöntőjén, mint a klub korábbi játékosa. Ennek ellenére nem neheztel korábbi klubjára, sőt a Honvéd győzelmét az élvonalban teljesen megérdemeltnek tartja. Úgy látja, az edző Marco Rossi saját nevelésű fiatalokból szervezett és tetszetősen játszó csapatot épített. Elmondása alapján azonban az élvonal meccsei már nem különösebben vonzzák, sokkal több fantáziát lát az utánpótlás-mérkőzések megtekintésében.

Arra a kérdésre, hogy szerepet vállalna-e újfent a labdarúgásban, igennel válaszolt, bár a pozíció megjelölésében tartózkodó maradt. A futballt élete legfontosabb részének tartja, és úgy gondolja, soha nem fog kiábrándulni ebből a gyönyörű játékból.

Állítása szerint hatalmas probléma, hogy túlsztároljuk a hazai játékosokat, mindenkit tudása alapján kellene értékelni. Külön kiemelte, hogy saját gyerekkorában még a grund volt a futball iskolája, ahol mindenkinek meg kellett küzdenie azért, hogy az idősebb korosztály a köreibe fogadja. Pontosan az itt megszerezhető csibészséget és önbizalmat hiányolja a mai fiatalok játékából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!