kosárlabda

2020.01.27. 18:47

Diákolimpiai bajnok lett a Garay lánycsapata

Aranyérmet nyert a szekszárdi Garay János Gimnázium V.–VI. korcsoportos lánycsapata a diákolimpia debreceni döntőjében.

Munkatársunktól

Forrás: KSC Szekszárd

Minden meccsét megnyerte a Garay gimi lánycsapata a hajdúsági fővárosban megrendezett fináléban, s teljesen megérdemelten szerezte meg az első helyet. Az Atomerőmű KSC Szekszárd utánpótlásában edződő lányok meggyőző teljesítménnyel jutottak el a fináléig, ahol hatalmas csatában múlták felül a pécsieket.

A szekszárdiak a csoportkörben a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium csapatát 66–25-re, a kecskeméti Bolyai János Gimnázium együttesét 77–51-re, a fővárosi IX. Kerületi Leövey Klára Gimnázium gárdáját pedig 65–53-ra győzték le.

Az elődöntőben a debreceni Tóth Árpád Gimnázium legjobbjai vártak a szekszárdi lányokra, de a házigazda sem tudta megállítani a garaysokat, akik 64–32-es sikerrel jutottak be a döntőbe. Itt várt a legnehezebb feladat a Posta Endre által dirigált együttesre, de a kiélezett csatában három ponttal, 65–62-re sikerült legyőzniük a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda gárdáját.

A szekszárdi együttes az egész tornán meggyőző játékkal rukkolt elő és teljesen megérdemelten lett aranyérmes Fotó: MDSZ

A torna legeredményesebb játékosának a 128 pontig jutó Miklós Melinda bizonyult. Horváth Dórával egyetemben mindketten bekerültek az All Star-csapatba, ahol mellettük két kecskeméti és egy pécsi lány kapott még helyet.

A legeredményesebb lánycsapat felkészítőjeként Posta Endre testnevelő és Harsányi Mária, az Atomerőmű KSC Szekszárd utánpótlásedzője érdemelt ki elismerést.

A győztes csapat tagjai: Andi Hanna, Bodócs Gréta, Haag Panna, Horváth Dóra, Istókovics Adél, Liszkai Rebeka, Marsai Dóra, Miklós Melinda, Németh Lili, Renczes Rebeka, Villányi Anna.

Az első csapatban is bemutatkoztak

Sokat jelentett a döntőben, hogy a szekszárdi lányok közül többen már megmutatták magukat a klub NB I-es csapatában. Miklós Melinda, Renczes Rebeka és Horváth Dóra az első osztályú együttesben is pályára lépett már a 2019/2020-as bajnokságban. De ott kopogtat már az első csapat ajtaján Andi Hanna és Holcz Rebeka, akik amúgy szintén tagjai az NB I-es keretnek (Vincze Nikolett már idősebb). A fiatalok Djokics Zseljko vezetőedző és Pásztori István másodedző, videóelemző kezei alatt sokat fejlődtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!