kosárlabda

2019.04.03. 20:30

Djokics Zseljko gárdája vasárnap pontot tehet a párharc végére

Egy lépéssel közelebb került az elődöntőhöz az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely a női NB I negyeddöntőjének első meccsén simán legyőzte a győrieket.

Berg Sándor, Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Felesleges volt Djokics Zseljko aggodalma. A szekszárdiak szakvezetője még kedden azt mondta lapunknak, hogy ha a szezon előtt azt kérdezték volna tőle, hogy melyik együttest akarja elkerülni, egyből rávágta volna, hogy a Győrt. Hozzátette, a kisalföldiek sokkal jobbak annál, mint amit az alapszakaszban elért hatodik helyük sugall, s azért, mert egy meccsen bármi megtörténhet, no meg azért, mert Frida Eldebrink hosszú ideje sérült, egy kicsit tart a meccstől.

Az első negyedben nem kellett lerágniuk a körmüket a szekszárdi szurkolóknak, az öt győri kezdő és a három csere mindössze 4 (!) pontot tudott összehozni – ilyen produkciót egy kiesés ellen harcoló csapattól szoktunk látni. Jól védekezett a KSC, több vendégakció kosár és dobási kísérlet nélkül zárult, miközben Studer Ágnesék szép lassan komoly előnyt építettek fel. A „tíz-tíz” rigmus már az ötödik percben felcsendült (10–2), de akár a „húsz-húsz” is felcsendülhetett volna, annyira kilátástalan volt a győriek játéka. A sérüléséből lábadozó Frida Eldebrink haláli nyugalommal tekerhette a szobakerékpárt a sarokban, nélküle is simán ment minden.

 

Azt persze sejteni lehetett, hogy a Győr nem fog még egy ilyen gyenge negyedet futni, s a másodikban meg is emberelték magukat a látogatók. A görög Szpanu, az amerikai Gray és a Djokics-nevelt Raksányi Krisztina is megemberelte magát, s meg is nyerte a második etapot a Győr. A KSC azonban így is kilenccel vezetett a szünetben, mégpedig az egyaránt 10-10 pontig jutó Studer Ágnes és Abby Bishop vezérletével.

Felesleges volt Djokics Zseljko aggodalma, mert a KSC a fordulást követően is kézben tartotta a meccset, még úgy is, hogy a szünet előtt a Gray-jel ütköző Studer Ágnes húzta a lábát, Theodoreán Alexandra térdét pedig azért kellett ápolni, mert nekiszaladt a pálya melletti ledfalnak.

Belefért az is, hogy a 23. percben szerezze az első tripláját a KSC (ki más, mint Bishop...), s az is, hogy a palánkok alatt több lepattanót csenjen el a helyenként a tehetetlenségében túlzottan keményen játszó (Bálint egy nagy monoklit kapott Graytől) Győr. Az utolsó két percben Djokics Zseljko nyugodtan a pályán tarthatta magyarjait, Studer Zsuzsa, Vincze Nikolett, Bálint Réka, Mansaré Manty és Kiss Virág is gond nélkül lehozta a meccset. A vártnál talán simábban is nyert a KSC, amely sorozatban nyolcadszor verte meg a Győrt, és vasárnap lezárhatja a párharcot.

„Ami néha a pályán történt, az nem volt méltó a kosárlabdához, de tudtuk, hogy nehéz párharc lesz. Jól védekeztünk és támadtunk, de csak egy-nulla az állás” – mondta Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője.

Atomerőmű KSC Szekszárd–CMB Cargo UNI Győr 70–48

(18–4, 12–17, 25–18, 15–9)

Szekszárd, városi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Benczur, Frányó, Söjtöry.

Szekszárd: STUDER Á. 12, DOJKIC 14/3, Theodoreán 2, McCall 3, BISHOP 21/3. Csere: Gereben 11, Bálint R. 5/3, Mansaré, Kiss V., Vincze N., Studer Zs. 2. Vezetőedző: Djokics Zseljko

GYŐR: Sz. Mandics 10/6, Czank 7/3, Raksányi 7, Szpanu 9/3, GRAY 6. Csere: Nagy D. 3, Török Á. 2, Varga Zs. 4, Szabó P. Vezetőedző: Milos Pavlovics

Kipontozódott: Raksányi (34. p.), Czank (36. p.), Dojkic (38. p.), Sz. Mandics (40. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!