parádés eredmény

2019.08.06. 21:55

Döntetlent játszott Zágrábban a Fradi

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a horvát Dinamo Zagreb otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában, a párharc kedd esti első mérkőzésén.

Zágráb, 2019. augusztus 6. Miha Blazic, a Ferencváros (j) és Bruno Petkovic, a Zágráb (b2) játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének harmadik fordulójában játszott FTC - GNK Dinamo Zagreb elsõ mérkõzésen a zágrábi Maksimir Stadionban 2019. augusztus 6-án. MTI/EPA/Antonio Bat

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Antonio Bat

A visszavágót jövő kedden 20 órától rendezik a Groupama Arénában. A párharc győztese a BL-selejtező negyedik fordulójában a norvég Rosenborggal vagy a szlovén NK Mariborral találkozik, a vesztese pedig az Európa-liga-selejtező negyedik körében folytathatja szereplését az izraeli Makkabi Tel-Aviv vagy a litván FK Suduva ellen.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros és Nenad Bjelica, a Zágráb vezetőedzője üdvözli egymást a mérkőzés előtt a zágrábi Maksimir Stadionban.
Fotó: Antonio Bat / MTI / EPA

Veszélyes hazai támadásokkal kezdődött a mérkőzés, a nyolcadik percben a spanyol Dani Olmo, a nyári U21-es Európa-bajnokság legértékesebb játékosa meg is szerezte a vezetést a Dinamónak. A folytatásban mérséklődött a horvát fölény és megszűnt a nyomás az FTC kapuja előtt, a vendégek többet birtokolták a labdát, helyzetekig is eljutottak, majd kihagyott zágrábi lehetőségekkel zárult az első félidő.

A Dinamo megszerzi a vezetést:

A második felvonás elején némileg aktívabb volt a Ferencváros, és az 59. percben sikerült is egyenlítenie: Nguen lövését Livakovic kiütötte, Sigér Dávid fejese után viszont a labda áthaladt a gólvonalon. Ezt követően a várakozásoknak megfelelően ismét a Dinamo irányította a játékot, több kisebb-nagyobb helyzetet is kidolgozott, de az FTC számára kedvező eredmény már nem változott.

Sigér egyenlítő gólja az 59. percben:

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:

Dinamo Zagreb (horvát)-Ferencvárosi TC 1-1 (1-0)

Zágráb, 14 283 néző, v.: Raczkowski (lengyel)

gólszerzők: Dani Olmo (8.), illetve Sigér (59.)

sárga lap: Moro (81.), illetve Sigér (4.), Haratin (29.), Skvarka (37.), Szihnyevics (53.), Zubkov (93.)

Forrás: MTI

Borítókép: Miha Blazic, a Ferencváros és Bruno Petkovic, a Zágráb játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott FTC – GNK Dinamo Zagreb első mérkőzésen a zágrábi Maksimir Stadionban 2019. augusztus 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában