U16-os kosár Eb

2017.08.11. 20:00

A döntőbe jutás a tét Vincze Nikiéknek

Lettország ellen vívja az A-divíziós Eb elődöntőjét Vincze Niki és az eddig hibátlanul szereplő magyar válogatott 20:45-től.

TEOL/kezdo5.hu, fotó: fiba.com

Már a legjobb négy között jár és még mindig veretlen az A-divíziós Európa-bajnokságon az U16-os női válogatott, két napja nagy csatában Oroszországot is legyűrte a társaság – ezzel egyrészt kijutott a jövő évi világbajnokságra, másrészt esélyt teremtett magának arra, hogy Eb-döntőt játsszon.

Az ellenfél az a Lettország, amely nem veretlen, a csoportkörben 23 pontos zakóba szaladt bele a franciák ellen, de simán legyőzte Fehéroroszországot, Törökországot, Szerbiát és legutóbb, szoros találkozón Németországot is. Támadásban kevésbé hatékony az együttes, a mieink sokkal pontosabban dobtak eddig közelről, két és félszer annyi pontot szórtak leindításból és gólpasszok terén is előrébb járnak Angyalék – ezzel együtt természetesen kiváló csapatot alkotnak a lettek is, pokoli nehéz feladat lesz őket megverni. 

Egy veretlen, a torna top öt támadójátékát produkáló csapatnak persze nincs mitől tartani senki ellen, remélhetőleg a szünnap alatt sikerült kicsit felfrissülni és újult erővel léphetnek pályára a lányok a 20:45-kor kezdődő elődöntőben. A találkozót itt élőben lehet követni:

Forrás: kezdo5.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!