fa kupa

2019.04.24. 20:27

Döntöttek: nem ünnepelhetik alkoholos pezsgővel a kupagyőzelmet

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) többé nem biztosít alkoholtartalmú pezsgőt az FA Kupa győztesének.

Arsenal players pour champagne on their French manager Arsene Wenger as they celebrate winning the English FA Cup final match against Hull City at Wembly Stadium in London on May 17, 2014. Aaron Ramsey scored an extra-time winner as Arsenal ended their nine-year trophy drought by coming from two goals down to beat Hull City 3-2 in a gripping FA Cup final. AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS == NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE == (Photo by ADRIAN DENNIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Adrian Dennis

Az FA szerdai bejelentése szerint

azért szakítanak a hagyományokkal, mert egyrészt minden játékos vallási meggyőződését szeretnék tiszteletben tartani – márpedig az iszlám tiltja az alkoholfogyasztást -, másrészt nem akarják, hogy a 18 éven aluli futballisták alkoholt fogyasszanak a pályán az ünneplés során.

A szövetség mostantól alkoholmentes „pezsgőutánzatot” ad a kupagyőztes csapatnak, ahogy ez már a Premier League-ben is szokás.

Az idei kupadöntőt a Manchester City és a Watford játssza május 18-án a Wembley Stadionban,

az érdekelt játékosok közül Rijad Mahrez, Benjamin Mendy, Ilkay Gündogan és Abdoulaye Doucoure is muszlim hitű.

Forrás: MTI

Borítókép: Arsène Wenger fejére öntik a pezsgőt az Arsenal-játékosok a Hull City ellen megnyert FA Kupa-fináléban 2014-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában