kosárlabda

2019.06.06. 12:44

Dzunics kihozta, amit ki lehetett hozni az ASE-ból

Dzunics Braniszlav érkezése hozta meg az áttörést az Atomerőmű SE NB I.-es férficsapatánál – mondta a klub honlapjának Tóth János.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

A szakosztályelnök úgy fogalmazott: felemásra sikeredett az elmúlt szezon, amelyben próbáltak építkezni, de az edzőcserék nem könnyítették meg a dolgukat.

„Szrecsko Szekulovics volt az első áldozata ennek, főleg a kezdeti sikertelenségek és a szoros végjátékban elszenvedett vereségek voltak a fő okok... Végül a csapathoz visszatért Braniszlav Dzunics a szezon második felére, ezzel együtt teljesen más mentalitást is behozott az ASE-csarnokba” – fogalmazott.

„Mondhatom azt, hogy amit ki lehetett hozni ebből a csapatból azt Báne kihozta, lendületet kapott a gárda. Persze ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy korábban voltak feszültségek a játékosok között. Köztudott, hogy volt egy játékosunk, aki nem volt csapatember, és akivel szerződést is bontottunk (a macedón Bojan Trajkovszkival – a szerk.), ezt követően azonban a csapatszellem a lehető legjobbá vált. Korábban tizenhat szezont töltöttem a klubnál, jó pár csapat­építést és játékosváltást megéltem, de ennek a csapatnak a hangulatát, a munkáját és összetartását a legjobbak közé tudom sorolni” – húzta alá.

„Végül a hatodik helyen végeztünk, úgy gondolom, hogy a körülményeket figyelembe véve ez nem rossz eredmény, még úgy sem, hogy közel voltunk ahhoz, hogy a legjobb négy közé kerüljünk, hiszen a Szolnoki Olaj elleni negyeddöntős párharc mindhárom mérkőzésén megvolt az esélyünk a győzelemre. A jövőre nézve vannak terveink, de szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen úgy gondolom, hogy most a klubnál van egy olyan stáb, amelyikkel lehet építkezni” – zárta.

Mint az lapunkban is megírtuk már: Medve Máté kilenc év után távozik, Eilingsfeld Jánosnak és Kovács Ákosnak szerződése van, Ruják Andrást és Horváth Kristófot szeretnék megtartani, szögezte le a honlapnak Tóth János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!